Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Remedii cu PLANTE pentru ameliorarea bolii ALZHEIMER (demenţa senilă)

Deşi nu există un tratament care să vindece boala Alzheimer, există mijloace pentru a menţine calitatea vieţii şi starea de activitate a bolnavului.

Una dintre problemele cu care se confruntă persoanele de vârsta a treia este demenţa senilă, cunoscută şi sub numele de boala Alzheimer.

Aceasta afectează celulele nervoase una câte una, împiedicând creierul să funcţioneze la fel ca înainte. Consecinţele constau în diverse tulburări:

  • Tulburări de memorie;
  • Tulburări de limbaj;
  • Tulburări de gândire;
  • Tulburări de comportament;
  • Tulburări de personalitate, etc.

Deşi nu poate fi vindecată, boala poate fi ameliorată substanţial.

De aceea, este bine ca tratamentul să se instituie cât mai precoce posibil,  pentru a stabiliza şi chiar ameliora simptomatologia, ceea ce conduce la un declin cognitiv mult mai lent şi permite o mai bună funcţionare pe termen lung a persoanei suferinde.

Simptomele non-cognitive, ca agitaţia, halucinaţia, depresia sau ideile delirante pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii din plante medicinale, ale căror efecte au fost confirmate de ştiinţă.

Tinctură de salvie

Studiile au demonstrat că salvia (Salvia officinalis) are capacitatea de a bloca formarea unor enzime, concentrate în creier şi în măduva spinării, care afectează sistemul nervos, provocând boala Alzheimer.

Concluziile unui studiu realizat la Clinica Psihiatrică din Teheran, asupra unui grup de pacienți cu vârste cuprinse într 65-85 de ani, au fost mai mult decât încurajatoare: administrarea plantei restabileşte în mare măsură memoria, îmbunătăţeşte funcţiile cognitive (raţionamentul şi atenţia), reducând stările de agitaţie psihomotorie.

Administrat încă de la primele simptome ale acestei afecţiuni, tratamentul este o speranţă în prevenirea şi combaterea demenţei senile.

♣ Se administrează câte 1 linguriţă de tinctură de salvie, de 4 ori pe zi, în cure de 4 luni. După o pauză de 1 lună, tratamentul se reia.

salvie
Salvia blocheaza formarea unor enzime care afecteaza sistemul nervos

Tinctură de valeriană

Chiar dacă nu are efecte directe de vindecaee a maladiei Alzheimer, valeriana elimină sau ameliorează unele simptome foarte greu de suportat, precum hiperexcitabilitatea, stările de agitaţie şi anxietate, agresivitatea, răbufnirile nervoase.

♣ Se ia câte 1 linguriţă de tinctură de valeriană, de 4 ori pe zi, în cure de 28 de zile, urmate de o pauză de 14 zile.

Pulbere de scorţişoară

Scorţişoara conţine aldehidă cinamică şi epicatechin, doi compuşi care opresc procesul care declanşează această maladie neurodegenerativă. Administrarea zilnică a acestei plante încetineşte procesele degenerative de la nivelul creierului, ajutând la păstrarea funcţiilor cognitice intacte, până la vârste înaintate.

♣ Se ia câte 1 vârf de linguriţă de pulbere de scorţişoară (1 gram; pulberea se obţine prin măcinarea batonului de scorţişoară), de 3-6 ori pe zi, timp de 30 de zile. După o pauză de 1 lună, tratamentul se reia.

Suc de orz verde

Orzul verde (se poate folosi şi pudra la prepararea sucului) conţine cea mai mare cantitate de SOD (superoxid-dismutază) – una din cele mai puternice enzime cunoscute, cu capacitate extraordinară de a stopa procesele degenerative cauzate de radicalii liberi. Mai mult decât atât, planta este foarte bogată în vitamine, minerale şi alte fitoelemente benefice în maladia Alzheimer.

♣ Se consumă 1-2 pahare pe zi de suc de orz verde, în cură de 3-6 luni.

1 comentariu

  1. nu am asa ceva doamne freest si nici mama nici sotul chiar daca depaseste cateodata consumul de alcool dupa ce munceste si il prinde rau de tot si la catitati foarte mici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *