Plante naturiste, Tratamente naturiste

Remedii cu PLANTE care elimină PISTRUII în mod natural

Pistruii sunt mici pete maronii sau roșiatice, care apar mai ales la persoanele blonde sau roșcate, cu o piele subțire și albă.

Zonele predominante de apariție a pistruilor sunt fața, umerii, brațele și omoplații.

Pistruii nu reprezintă o problemă de sănătate, ci mai degrabă un inconvenient cosmetic, atunci când apar în număr mare. În privința tratamentelor pistruilor, există plante care, folosite constant, pot avea efecte surprinzătoare:

Mesteacănul

Peste 100 g de pulbere din scoarță de mesteacăn se toarnă 1 litru de vin roșu sec. Se amestecă bine și se pune în sticle de culoare inchisă, fără a strecura preparatul.

Preparatul se lasă într-un loc întunecos, timp de 10 zile, perioadă în care recipientele se agită zilnic.  După cele 10 zile, se întroduc la frigider.

Ȋnainte de aplicarea compreselor, tinctura se incălzeste puțin, după care se strecoară. Se tamponează zonele pistruiate, de 2 ori pe zi, timp de 15-20 de minute, cu un tifon înmuiat în preparat. Tratamentul se practică zilnic, timp de 1 lună.

Trandafiri și alaun

Se amestecă 10 ml. suc proaspăt de lămâie cu 250 ml. apă de trandafiri și 10 g pudră de alaun (se găseste la magazine naturiste).

Se loționează zonele cu pistrui, dimineața și seara. Efectele se obțin după cel puțin 2 săptămani de tratament.

Frunze de viță

Două frunze proaspete de viță de vie, sau o lingură de frunze uscate de struguri negri se fierb în 200 ml. apa, timp de 5 minute. Se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoară.

Se tamponează zilnic zonele cu pistrui, de 2 ori pe zi – are acțiune astringentă și tonică, este un decolorant ușor pentru pete și pistrui.

Crețișoară

Se umple o sticlă de un sfert de litru cu frunze proaspete de crețişoară. Deasupra se toarnă alcool de 90 de grade și se lasă și să se macereze 1 săptămână. Se strecoară și se păstrează extractul într-o sticlă curată.

În fiecare dimineață și seară, se șterg zonele cu pistrui cu un tampon îmbibat în extractul de plantă, diluat cu puțină apă distilată.

Pătrunjel

Se mixează o mână de frunze proaspete la care s-au adăugat 4 linguri de apă, după care se lasă jumătate de oră să macereze și se filtrează.

Sucul de pătrunjel se aplică pe față, seara, cu un tampon de vată. Se lasă să acționeze peste noapte, iar dimineața se spală cu apă caldă.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>