Plante naturiste, Tratamente naturiste

Remedii cu LEVĂNŢICĂ pentru boli şi afecţiuni comune

Levănţica (Lavandula officinalis) conţine uleiuri aromatice cu virtuţi terapeutice cu totul speciale.

Efectele sale vindecătoare sunt unice printre plantele de la noi din ţară. Principiile active din frunze şi din tulpinile înflorite sunt un remediu foarte puternic în multe boli foarte dificil de tratat.

Cu preparatele din levănţică, pe care le putem obţine acasă sau pe care putem achiziţiona din farmacii sau magazinele naturiste, ne putem trata eficient.

Depresie, anxietate

Se ia câte 1 linguriţă de tinctură de levănţică, dizolvată în jumătate de pahar de apă, de 3-4 ori pe zi, în cure de lungă durată, de minimum 3 luni.

Viermi intestinali, infecţii cu protozoarul Giardia lamblia

Se combină în proporţii egale tinctură de lavandă, de pelin şi de cimbru. Din această combinaţie de tincturi se ia câte 1 linguriţă diluată în puţină apă, de 4 ori pe zi, înainte de masă. O cură durează minimum 2 săptămâni.

Reumatism

Se face un ceai din o parte flori de soc şi două părţi lavandă – 1 linguriţă din acest amestec se opăreşte cu 1 cană de apă, după care se lasă să se răcească puţin şi se filtrează. Se beau 2-3 căni pe zi din acest ceai, cât mai cald. O cură de 10 zile cu acest ceai are efecte antireumatice excepţionale.

Levantica, adjuvant in multe probleme de sanatate

Diabet

Se administrează câte 1 linguriţă rasă de pulbere de lavandă, de ori pe zi, pe stomacul gol. Planta se ţine sub limbă vreme de câteva secunde, după care se înghite cu apă.  Se ia în cură de 15 zile.

Insomnie

Se iau câte 3-4 picături de ulei esenţial de levănţică cu 1 linguriţă de miere, înainte de culcare, în cură de 2-3 săptămâni.

Reglarea funcţiei ficatului

Boli digestive pe fond nervos, cu afecţiuni de ficat, icter, hepatită cronică, dischinezie biliară (hipotonă şi atonă), stimularea secreției bilei, indigestii şi indispoziţii stomacale, colici abdominale, greţuri, diaree, balonări – 5-10 picături ulei de lavandă, luate cu miere, de 2-3 ori pe zi, într-o cură de 5-6 zile pe lună.

Aritmie cardiacă, adjuvant în ischemia cardiacă apărută pe fond de stres

Se administrează câte 1 linguriţă de tinctură de levănţică, diluată în jumătate de pahar de apă, de 3-4 ori pe zi, în cure de lungă durată.

Dureri de cap, migrenă, ameţeală

Ca remediu de urgenţă, se iau 1-2 picături de ulei volatil de lavandă cu puţină miere.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>