Tratamente naturiste

Remedii cu FAGURE de MIERE (o mixtură a tuturor produselor apicole)

Întrucât nu implică nicio intervenţie şi nicio prelucrare la extracţie, fagurele cu miere este unul din cele mai naturale şi mai pure produse apicole.

Acesta conţine compuşi utili care sunt prezenţi în toate celelalte produse apicole la un loc. În alcătuirea fagurilor intră toate celalalte produse apicole: miere, lăptişor de matcă, propolis, polen, ceară.

Mestecarea fagurelui de miere, în cantităţi mici, dar regulat, ameliorează starea de sănătate. Iată în ce scopuri poate fi utilizat:

Întărirea imunităţii

Se mestecă 4 celule, zilnic, timp de 30 de minute, pe o perioadă de 1 lună. Această cură se poate repeta de maximum 2 ori pe an (primăvara şi toamna).

Sinuzită

Pentru a accelera vindecarea unei sinuzite, la intervale de timp de 15-20 de minute se mestecă, timp îndelungat, câte o bucăţică de fagure cu miere, de mărimea unei lame de gumă de mestecat.

Tratamentul se aplică vreme de câteva zile împotriva sinuzitei şi rinitei, a bronşitelor, a astmului şi împotriva pneumoniei.

Alergii sezoniere, boală de fân

Cu 2-3 luni înainte de sezonul polenului, se consumă zilnic, de 3 ori pe zi, fagure de miere, care se mestecă încet şi îndelung, înainte de a-l scoate din gură.

Fagurele de miere intareste imunitatea

Amigdalită

Se mestecă o bucăţică de fagure (circa 2 cm.) timp de 15-20 de minute, după care se scuipă. Se repetă această procedură de 6 ori pe zi, la intervale de o oră. Tratamentul durează 1 săptămână.

Apoi, se ia zilnic câte 1 linguriţă de miere după mesele principale – se lasă să se topească în gură, înainte de a fi înghiţită.

Inflamarea cavităţilor nazale

Împotriva guturaiului puternic, durerilor de cap, durerilor de urechi şi febrei:

Se mestecă o bucăţică de fagure (2 cm) timp de 15-20 de minute, după care se scuipă. Se repetă de 6 ori pe zi, la interval de o oră, timp de 1 săptămână. Apoi, se ia în fiecare zi câte 1 linguriţă de miere după mesele principale (se lasă să se topească în gură, înainte de se înghiţi).

Curăţarea şi deinfectarea cavităţii bucale

Pentru vindecarea gingiilor inflamate şi eliminarea tartrului, în caz de parodontită şi sângerare gingivală, se mestecă fagure de miere timp de 7 zile. După mestecare, conţinutul se aruncă.

Contraindicaţii

Fagurele de miere este contraindicat persoanelor care suferă de diabet, colesterol, acid uric în sânge, obezitate, persoanelor care sunt alergice la produsele apicole.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>