Remedii cu efect sigur pentru ASTM BRONŞIC – afecţiune care se acutizează toamna

Astmul bronşic este caracterizat printr-o secreţie excesivă a mucoaselor care ȋngustează bronhiile şi împiedică accesul aerului spre plămâni.

Această boală a aparatului respirator se acutizează toamna – când aerul este mai umed, concentraţia de mucegaiuri de pe fructe şi legume este mai mare, iar încăperile umede în mod obişnuit au o cantitate crescută de alergogeni.

Perioada de manifestare ale crizelor de astm bronşic

Diferă în funcţie de gravitatea bolii:

• în cazurile mai puţin severe, crizele pot avea o durată foarte scurtă şi se pot declanşa o dată sau de două ori pe săptămână, în timpul zilei, după expunerea la factori alergici, stres sau oboseală, ori 2-3 ori pe lună, în timpul nopţii;

• în cazurile mai severe, crizele se manifestă mai des, în special noaptea, la două sau trei ore după adormire.

Inhalarea fumului de urzică uscată sau podbal poate face minuni

Una din cele mai eficiente metode împotriva crizelor de sufocare care apar pe neaşteptate este inhalarea fumului de urzică uscată sau de frunze uscate de podbal  – se ard pe o tablă de metal.

Diminuează criza văzând cu ochii. Acest procedeu, folosit zilnic de cei ce suferă de astm bronşic, devine un tratament cu efect sigur.

Smochinele elimina flegma din plamani

Smochinele favorizează eliminarea flegmei din plămâni

Se spală cu apă caldă 3-4 fructe uscate şi se lasă într-un pahar cu apă, peste noapte. Dimineaţa, se consumă fructele pe stomacul gol, după care se bea apa din pahar. O cură cu smochine durează 2 luni.

Ceaiul de trei-fraţi-pătaţi răreşte considerabil crizele de astm

Cu ajutorul ceaiului, crizele de astm se răresc, cantitatea de secreţii de pe arborele bronşic scade, la fel ca şi sensibilitatea la diferite substanţe iritative din aer.

– Două linguri de plantă bine mărunţită se pun la macerat într-o cană (250 ml.) de apă, de seara până dimineaţa, când se filtrează. Maceratul astfel obţinut se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se opăreşte cu 1 cană de apă clocotită şi se lasă să se răcească, după care se strecoară;

– În final, se combină cele două extracte, obţinându-se aproximativ o jumătate de litru de ceai, care se consumă pe parcursul zilei. O cură durează minimum 1 lună. De regulă, efectele apar după 2-3 săptămâni de administrare zilnică.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *