Remedii cu efect antiinfecțios puternic pentru MICOZELE PIELII

Pielea și unghiile de la picioare sunt cele mai afectate în timpul sezonului cald.

Micozele pielii pot fi ameliorate și vindecate cu plante medicinale care secretă numeroase substanțe care combat ciupercile parazite.

Rostopasca are o puternică acțiune de inhibare a dezvoltării și de distrugere a fungilor patogeni.

Băi de picioare, cu ceai de rostopască

O mână de rostopască (Chelidonium majus) se pune la macerat în 2 litri de apă, la temperatura camerei, vreme de 8-10 ore (de dimineața până după-amiază).

După trecerea acetui interval, preparatul se strecoară, maceratul rezultat se pune deoparte, în timp ce planta rămasă se pune în alți 2 litri de apă clocotită și se lasă să stea acoperită 20 de minute, după care se filtrează.

În final, se combină cele două preparate (maceratul și infuzia răcită), care se vor pune într-un lighean.

Se țin picioarele în lichid timp de 20 de minute, adăugând din când în când apă fierbinte, astfel încât temperatura să fie cât de mare se poate suporta.

Tratamentul se face în fiecare seară, timp de minimum 2 săptămâni.

Apele cloruro-sodice

Este vorba de apa de mare sau cea din lacurile sărate de la Amara, Techirghiol, Lacul Sărat, etc. Sunt un medicament foarte puternic împotriva micozelor care apar la degetele picioarelor.

Se recomandă băile de picioare cu o durată de minimum 30 de minute pe zi într-una dintre aceste ape.

Ulei de levănțică (Lavandula officinalis)

Uleiul esenţial de lavandă s-a dovedit a fi un remediu forte. El atacă şi distruge toate speciile şi tulpinile de ciuperci parazite pe care a fost testat.

În micozele care afectează unghiile sau degetele picioarelor, se face soluție dintr-o parte ulei de lavandă şi trei părţi ulei de măsline. Acest amestec se picură pe o bucăţică de tifon, care se aplică pe zona afectată, deasupra fixându-se o folie, pentru a împiedica substanţele volatile să se evapore.

Oțet cu usturoi

Oţetul blochează dezvoltarea anumitor microorgansime, cum sunt bacteriile şi ciupercile. Specialiştii de la University of Iowa au constatat că adaosul de usturoi creşte eficienţa antimicotică a oţetului.

Se fac băi la picioare cu un amestec compus din 2 părţi apă caldă şi 1 parte oţet, în care se adaugă și nişte căţei de usturoi tăiaţi mărunt (cu cât sunt mai proaspăt tăiaţi, cu atât efectul lor va fi mai puternic).

După 15-20 de minute, se clătesc picioarele cu apă din abundenţă şi se șterg bine cu un prosop.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *