Medicină naturistă

Remedii celebre din medicina populară contra CHISTURILOR pe RINICHI

Chisturile pe rinichi, sau chisturile renale, sunt spaţii pline cu lichid ce pot varia mult în diametru, de la 1 până la 10 centimetri.

Se situează, de regulă, în partea externă a rinichiului, în porţiunea corticală sau în porţiunea internă, medulară.

Chistul renal este o afecţiune benignă.

Pentru îmbunătăţirea stării de sănătate în lupta cu chisturile de pe rinichi, există câteva reţete populare recomandate de fitoterapeuți – pentru chisturile care nu depăşesc media de 2-3 centimetri.

Suc de brusture (Arctium lappa)

Fitoterapeuţii consideră brusturele drept cea mai eficace plantă în lupta cu chisturile, inclusiv renale.

  • O cură cu suc de brusture durează 30 de zile. Sucul se strică repede, de aceea se storc cantităţi mici. Primele două zile se bea câte 1 linguriţă de suc dimineaţa şi seara, înainte de masă, în următoarele 2 zile aceeaşi cantitate, de 3 ori pe zi, apoi câte 1 lingură, de 3 ori pe zi.

♣ Pentru un efect mai sigur, tratamentul cu suc de brusture se asociază cu pulberea din frunze uscate de plop tremurător: în fiecare lingură de suc se adaugă pulbere, cât se poate lua între două degete.

În pauza dintre cure, se bea decoct din rădăcini de brusture, preparat şi administrat astfel:

  • Se iau 2 linguriţe de rădăcină uscată şi tocată mărunt,  se opăresc cu 200 ml. de apă fierbinte şi se ţin pe foc mic, 20 de minute. După răcire, decoctul se strecoară şi se bea, în 3-4 reprize.

Concomitent, se aplică în zona rinichilor frunze de brusture, cu partea albicioasă (interioară) spre corp. Compresa se lasă să acţioneze timp de 8-10 ore. Pentru iarnă, frunzele de brusture se usucă întregi şi se opăresc înainte de folosire.

Pulbere din seminţe de morcov

Semintele de morcov previn cresterea tensiunii arteriale

Pulberea din seminţe de morcov râşnite este indicată mai ales când chisturile renale provoacă creşterea tensiunii arteriale.

  • O lingură (10 g) de pulbere se fierbe în 500 ml. lapte, timp de 10 minute. Dacă tensiunea este mai mare de 180-95, în lapte se adaugă şi 7 căţei mari de usturoi nedecojiti şi doar străpunşi cu un cuţit în două locuri. Se face o cură de 27 de zile, cu pauză de 10 zile. Preparatul se bea  până la reglarea stabilă a tensiunii.

Scoarţă de plop tremurător

  • Se consumă câte o jumătate de linguriţă de pulbere din scoarţă de plop tremurător (Populus nigra), de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă, luată cu o ceaşcă de apă călduţă, în cură de 14 zile. După o pauză de 7 zile, tratamentul se repetă.

Observaţii

– Durata tratamentului depinde de vechimea afecţiunii (poate fi şi 6-8 luni), în funcţie de reacţia organismului. Reţetele se schimbă periodic, după pauze sau la fiecare 6 săptămâni.

– Pe toată perioada tratamentului cu plante se renunţă la remediile anticoncepţionale.

loading...
Loading...