Reduceţi HIPERTENSIUNEA arterială cu suc de ŢELINĂ şi MIERE

Hipertensiunea arterială, una dintre cele mai răspândite boli ale omenirii, afectează aproximativ 20% din populaţia adultă, însă ea poate apărea încă din tinereţe.

Deşi o afecţiune frecvent asimptomatică, hipertensiunea se manifestă, în unele cazuri, prin dureri de cap, în special dimineaţa, vertij la ridicarea din pat, zgomote în urechi, sângerări din nas, apariţia unor puncte luminoase în câmpul vizual şi senzaţia de degete amorţite.

Cauze ale declanşării bolii

Principalele cauze ale declanşării hipertensiunii constau în mărirea debitului de sânge, creşterea rezistenţei vasculare periferice, ca urmare a vasoconstricţiei şi obturării vaselor în urma depunerii plăcilor de colesterol.

La toate acestea se adaugă cauzele ereditare, cauzele endocrine, congenitale, renale, obezitatea, celulita, consumul excesiv de cafea, de tutun sau de ceai negru.

Mai mult decât atât, stările tensionate şi zgomotele intense pot declanşa această boală. Cercetările au arătat că un zgomot de 70 de decibeli, timp de o oră pe zi, poate mări substanţial tensiunea arterială, provocând, în acelaşi timp, palpitaţii puternice şi bătăi neregulate ale pulsului.

Netratată corespunzător, tensiunea arterială poate fi un factor de risc major, deoarece evoluează spre afecţiuni agravante, precum ateroscleroza coronariană, cardiopatie ischemică, infarct miocardic, insuficienţă miocardică, accidente vasculare crebrale, arterite, hemoragii retiniene, stenoza carotidelor, insuficienţă renală cronică, chiar pierderea graiului şi pareză.

Pentru a evita toate aceste primejdii, natura ne pune la dispoziţie remedii eficiente, aşa cum este şi cazul celui pe bază de suc de ţelină:

Sucul de ţelină reduce presiunea arterială

Sucul din frunze de ţelină este folosit în mod tradiţional în China, pentru reducerea presiunii arteriale. Acesta conţine o cantitate mare de calciu, magneziu, potasiu şi ftalide, compuşi activi care sunt buni pentru scăderea tensiunii arteriale şi care promovează un sistem circulator sănătos.

suc de telina hipertensiune.

Frunzele de telina reduc presiunea arteriala

Cum se obţine sucul de ţelină:

Cu ajutorul blender-ului, se mixează o mână de frunze proaspete de ţelină, la care s-au adăugat 6-10 linguri de apă. Amestecul se lasă la macerat timp de 30 de minute, apoi se filtrează. Se diluează în puţin suc de rădăcină de morcov (50 ml. de suc de frunze de ţelină, diluat în alt sfert de pahar de suc de morcov) şi se consumă imediat.

Suc de ţelină cu miere – remediu pentru hipertensiune

Studiile au arătat că după 6 săptămâni de tratament, valorile presiunii arteriale au scăzut, la majoritatea pacienţilor, cu 12-15%. Aceasta se datorează efectelor vasodilatatoare şi diuretice ale frunzelor de ţelină.

♣ Se amestecă sucul de ţelină proaspăt preparat cu miere, în cantităţi egale. Din acest amestec se administrează 5 linguri, de 3 ori pe zi, timp de cel puţin 30 de zile.

Sucul de ţelină simplu

O altă variantă pentru scăderea tensiunii constă în administrarea ca atare a sucului din frunze de ţelină. Compuşii din ţelină relaxează muşchii arterelor şi dilată vasele de sânge, iar acesta va circula normal.

♣ Pentru acest efect, se consumă câte 100 ml. suc de ţelină, zilnic, timp de o săptămână. După o pauză de 3 săptămâni, cura se poate relua.

Contraindicaţii

Frunzele de ţelină sunt contraindicate în sarcină (maximum 5 gr. pe zi) şi alăptare. Persoanele care folosesc frunze de ţelină în cure intensive nu trebuie să se expună la soare puternic fără a folosi  creme cu rol de filtrare sau de blocare a radiaţiilor ultraviolete – curele de ţelină pot duce la apariţia fotodermatitelor (sensibilitate exagerată a pielii la radiaţia solară).

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *