Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Reducerea Stresului Începe cu o Dietă Sănătoasă

Considerat o adevărată bombă cu ceas, stresul scade apărarea imunitară a organismului, pe lângă tulburările digestive, favorizând instalarea depresiei, anxietății și iritabilității. Mai mult decât atât, stresul favorizează instalarea insomniilor, afectând memoria și încurajând apariția diabetului sau bolilor cardiovasculare.

Acest mecanism nociv poate fi, însă, dezamorsat, cu metode pe cât de simple, pe atât de naturale și sănătoase. În cele ce urmează, vă vom prezenta o serie de alimente care au capacitatea de a reduce stresul:

Remedii rapide

În cazul în care ați avut o zi stresantă, delectați-vă cu câteva migdale, o portocală sau un pahar cu lapte. Acestea sunt ideale pentru cei în criză de timp, fiind soluții simple și care pot ajuta la eliminarea stresului.

Somonul

Anxietatea și iritabilitatea pot fi cauzate, în mare parte, și de un deficit de seleniu. Consumați, aşadar, o porție de somon, care vă va asigura aproximativ 75% din cantitatea zilnică de seleniu. Acizii grași esențiali Omega – 3 din somon acționează benefic în funcția creierului, alungând depresia.

Recomandarea specialiștilor este să consumați, cel puțin de două ori pe săptămână,  îndeosebi pește gras, precum somonul, macroul, tonul sau heringul.

Spanacul

Depresia poate fi provocată de lipsa acidului folic, prin reducerea nivelului de serotonină din creier. Pentru a asigura 50% din cantitatea necesară zilnică de acid folic, consumați spanac. Bogat în magneziu și minerale, spanacul ajută la reducerea stresului, alungând durerile frecvente de cap și starea de oboseală permanentă.

17726_l
Somon cu Spanac

Țelina

Inamicul hormonilor de stres, țelina reprezintă un adevărat răsfăț pentru organism. Compușii din țelină duc la dilatarea vaselor sangvine, scăzând tensiunea arterială și acționând cu succes împotriva acestor hormoni.

În plus, această legumă miraculoasă conține o serie de substanțe cu efect de liniștire a organismului și sistemului nervos. Consumați, așadar, o tulpină de țelină înainte de culcare, pentru un somn cât mai liniștit și odihnitor.

Sparanghelul

O explozie de elemente regeneratoare pentru ficat, piele, rinichi, ligamente, dar și pentru oase și formarea învelișului globulelor roșii. Toate aceste beneficii ale sparanghelului prezintă efecte pozitive asupra organismului, pregătit pentru a face față stresului cu brio.

Migdale, nuci și fistic

Din alimentația zilnică, migdalele, nucile și fisticul nu pot lipsi, îndeosebi în perioadele încărcate de stres. Generoase în vitamina E, B2, zinc și magneziu, acestea pot reduce semnificativ stările de anxietate și depresie, făcând loc relaxării și bunei-dispoziții.

Recomandată este introducerea migdalelor, nucilor și fisticului pe cât mai des posibil,în alimentaţie. Înlocuiți, spre exemplu, untul sau margarina de la micul dejun cu untul de migdale, iar în salata pe care o serviți la prânz adăugați și câteva nuci.

Lactate

Laptele conține un aminoacid esențial, serotonina, care nu poate fi sintetizat în organismul uman și care poate fi introdus printr-o alimentaţie corespunzătoare. Nivelul unei astfel de substanțe în creier este responsabil de relaxarea și starea de bine pe care o simțiți.

Poate că puțini dintre dumneavoastră știați că buna-dispoziție se poate datora consistenței cremoase a produselor lactate, precum smântâna, înghețata și iaurtul.

Mai mult decât atât, un pahar de lapte se poate dovedi un real ajutor în reducerea simptomelor sindromului premenstrual, precum iritabilitatea, anxietatea și stările schimbătoare de dispoziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *