Medicină naturistă, Plante naturiste

RĂDĂCINA de BRUSTURE previne şi tratează DIABETUL

Rădăcina de brusture (Arctium lappa) conține cantităţi mari de insulină vegetală, fiind de ajutor în cazul glicemiei crescute.

O putem găsi în magazinele naturiste sau o putem recolta după următoarea metodă:

Recoltare

Rădăcina de brusture este dreaptă şi foarte adâncă. Se recoltează toamna şi se scoate întreagă, cu ajutorul unei lopeţi.

După culegere, rădăcina se spală în curent de apă repede, după care se despică pe lungime şi se pune la uscat în strat subţire, într-un loc fără umezeală şi călduros.

Când rădăcinile devin rigide şi se rup cu un pocnet sec, procesul de uscare este complet. Rădăcina uscată se păstrează în saci/pungi de hârtie, în locuri curate şi uscate.

Brusture

Tratează şi previne diabetul

Rădăcina de brusture are proprietatea de a scădea zahărul din sânge, fapt pentru care se recomandă celor care suferă de diabet.

Acţiunea hipoglicemiantă a plantei se datorează conţinutului foarte ridicat de inulină, ce privează pacientul de gustul dulce, care nu se resoarbe în organism. Brusturele reduce producerea de glucoză la nivel hepatic şi stimulează secreţia de insulină din celulele pancreatice.

Mod de administrare

  • Tinctură de brusture – efecte preventive

Se pun într-un borcan 20 de linguri de pulbere de rădăcini de brusture, peste care se toarnă 2 căni (în total 500 ml.) de alcool alimentar de 40 de grade.

Se închide borcanul ermetic şi se lasă la macerat vreme de 2 săptămâni într-un loc călduros, după care se filtrează. Tinctura rezultată se pune în sticluţe mici, închise la culoare.

  • Decoct din rădăcină de brusture – pentru tratament

Se pun 2 linguriţe de pulbere de rădăcină într-un pahar de apă şi se lasă la macerat vreme de 6-8 ore, la temperatura camerei, după care se strecoară.

Extractul obţinut se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe timp de 5 minute, într-un pahar (200 ml.) de apă, după care se lasă să se răcească. În final se combină cele două extracte.  Preparatul obţinut se va administra pe parcursul unei zile.

Radacina de brusture

Prevenirea diabetului cu busture

Marii consumatori de dulciuri, precum şi persoanele care au avut precedente de diabet în familie, ar fi bine să urmeze cure cu tinctură de brusture.

  • Se ia câte 1 linguriţă (diluată în puţină apă), de 4-6 ori pe zi. Un tratament cu tinctură de brusture durează 3-6 săptămâni şi se face măcar o dată pe anotimp.

Tratament pentru diabet cu brusture

Se administrează decoctul de brusture, pe parcursul unei zile. Persoanele care se află deja sub tratament cu insulină trebuie să fie supravegheate în timpul curei de către medicul specialist, deoarece scăderile glicemiei sunt foarte puternice, încât trebuie ajustate dozele de insulină.

O altă reţetă: se pun 59 g de rădăcină într-un litru de apă rece; se pune pe foc, se lasă să clocotească timp de 9 minute, apoi se filtrează. Se beau 3 căni pe zi, între mese. Se observă rapid o diminuare a nivelului glicemiei.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>