Puterea Plantelor: Ceaiuri Medicinale Pentru Sănătatea și Frumusețea Părului

Ceaiurile din plante pot acționa ca veritabile tratamente pentru diverse probleme ale podoabei capilare.

Iată câteva dintre ceaiurile care fac adevărate minuni pentru sănătatea părului:

Ceaiul de mesteacăn

Reprezintă un excelent tonic capilar, întărind rădăcinile și oferind strălucire firului de păr.

♣ Se poate prepara un decoct de mesteacăn, din 4 – 6 linguri de plantă la o cană de apă. Soluția obținută se pune într-o sticlă cu pulverizator și se aplică la rădăcină și pe lungimea firului de păr. Se lasă să acționeze peste noapte și se clăteşte dimineața.

♣ Se mai poate opta pentru clatirea părului cu ceai de mesteacăn, după fiecare spălare.

Ceai de urzică

Administrat intern, ceaiul de urzică elimină mătreața și previne căderea părului.

♣ Se vor servi 3 – 4 căni pe zi, timp de 6 săptămâni

♣ Un tratament mult mai rapid pentru întărirea rădăcinii și strălucirea părului constă în administrarea unei lingurițe de semințe de urzică pe zi, timp de o săptămână.

Ceai de mușețel

Are efecte calmante și hidratează pielea scalpului.

♣ Se adaugă 3 lingurițe de plantă la 3 căni de apă, se fierb puțin și se lasă la infuzat timp de 5 minute. Se strecoară și se clăteşte părul cu acest ceai.

Ceai de salvie

Redă culoarea naturală și strălucirea părului. Este recomandat și pentru părul cărunt, pentru că ȋl întărește și îi închide culoarea. Hidratează intens și în profunzime, tratând eficient părul uscat.

♣ Se prepară o infuzie de salvie (o linguriță plantă la o cană cu apă clocotită), care se amestecă cu 2 căni de oțet de mere și 2 căni de apă. Se fierbe amestecul timp de 15 minute, se lasă la răcit până când ajunge la temperatura camerei, se strecoară, iar cu acest amestec se clăteşte părul, imediat după spălare. Se lasă să acționeze câteva minute, masând ușor părul și scalpul. Se clăteşte cu apă călduță.

ceai clatire

Ceaiuri din Plante Pentru Sanatatea Parului

Ceai din frunze de nuc

Uleiurile volatile, vitamina C, mineralele, taninurile și flavonoidele din frunzele de nuc au acțiune antiseptică, emolientă și regeneratoare asupra părului.

♣ Se prepară o infuzie din 500 gr. frunze de nuc la 2 litri de apă, se strecoară și se va folosi la clătirea părului.

Ceai de cimbru

Este recomandat pentru luciul părului.

♣ Se adaugă 2 pumni de cimbru proaspăt sau 2 linguri de cimbru uscat în 250 ml. apă clocotită, se lasă la fiert timp de 10 minute și se lasă la răcit. Se strecoară și se adaugă un gălbenuș de ou la 2 linguri din decoctul preparat. Se aplică pe păr, se masează, se lasă să actionee timp de 10 minute, după care se clăteşte cu apă caldă.

Ceai de rozmarin

Se va clăti podoaba capilară cu infuzie de rozmarin.

♣ Se adaugă 2 căni de apă fiartă peste 2 linguri de rozmarin uscat. Se lasă la infuzat timp de 15 minute, se strecoară, iar după spălare, se clăteşte părul cu această infuzie.

Ceai de mentă

Ajută la controlul excesului de sebum, iar teina din mentă oferă un efect răcoritor și energizant asupra părului tern și gras.

♣ Se toarnă o ceașcă de apă clocotită peste 2 lingurițe de mentă uscată sau un pliculeț de ceai de mentă. Se lasă la infuzat câteva minute, se strecoară și se adaugă 2 linguri de oțet de mere. După ce s-a răcit, se masează scalpul și firele de păr cu acest remediu. La final, părul nu se mai clăteşte cu apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *