Puneţi flori de MUŞEŢEL în CAMERĂ – efectele vă vor surprinde!

Muşeţelul (Matricaria chamomilla), una dintre cele mai populare plante medicinale, este răspândit în toate zonele de câmpie, pe pajişti, la margine de drum, în locuri însorite sau pe terenuri.

Florile pot fi folosite în stare proaspătă, însă compuşii activi îşi păstrează calităţile timp de 1 an, dacă sunt uscate într-un loc întunecos şi uscat.

Muşeţelul se foloseşte în special la prepararea de infuzii şi extracte, însă cu el se pot face anumite aplicaţii terapeutice extrem de simple şi benefice pentru sănătate.

Printre acestea:

Aromatizarea cu muşeţel

– Se culeg câteva mâini de muşeţel, într-o zi uscată, caldă, şi cu mult soare, când planta secretă din belşug uleiurile aromate care îi dau mirosul specific.

– Imediat după culegere, florile de muşeţel (fără tulpini) se întind pe o hârtie curată, în camera în care dormim, care, pentru câteva zile, va fi plină de mireasma plantei.

Datorită uleiurilor volatile evaporate în timpul uscării, florile de muşeţel vor acţiona direct la nivelul sistemului nervos, atunci când le inspirăm, având un efect calmant psihic şi uşor sedativ.

Efecte vindecătoare excepţionale

Florile de musetel au efect calmant psihic si antispastic

Uscarea florilor de muşeţel în camera de dormit are câteva efecte vindecătoare excepţionale:

previne apariţia coşmarurilor la copii, dându-le un somn liniştit, cu vise frumoase;

în cazul adulţilor, linişteşte somnul agitat, făcându-l mai odihnitor şi trezirea mai uşoară;

uşurează respiraţia persoanelor cu bronşită şi astm, acţiune explicată prin faptul că uleiul volatil al plantei are efecte antispastice şi diminuează sensibilitatea alergică.

Muşeţelul acţionează ca un sedativ

Muşeţelul este o plantă aromatică foarte eficientă în calmarea simptomelor de anxietate şi nervozitate.

Uleiul de muşeţel poate să acţioneze ca un sedativ, fără a induce acea stare pe care o induc, de obicei, medicamentele.

Toate substanţele pe care le conţine lucrează în perfectă sinergie, fiind astfel  benefice sănătăţii şi sistemului nervos. Proprietăţile sale sedative pot calma mintea şi organismul afectat de anxietate, fiind utile şi în perioadele stresante.

Difuzat în atmosferă, uleiul de muşeţel are proprietatea de a purifica aerul din încăpere, prin distrugerea a sute de bacterii, germeni şi chiar viruşi.

  • Puteţi folosi câteva picături de ulei de muşeţel într-o candelă sau difuzor de uleiuri esenţiale, sau le puteţi adăuga într-o lumânare după ce se topeşte. Aveţi grijă însă să nu turnaţi direct pe flacără, pentru că uleiurile esenţiale sunt inflamabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.