Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Pulberea din SÂMBURI de CAISE: ce se întâmplă în organism dacă o consumăm timp de 10 zile, în fiecare lună

Sâmburele de caisă este folosit din timpuri străvechi pe post de medicament.

Sâmburele de caisă reprezintă o sursă bogată de proteine, fibre, fier, zinc, potasiu, fosfor şi magneziu.

Celuloza şi pectina din sâmburele de caisă tratează constipaţiile uşoare, favorizând tranzitul intestinal.

Fierul, care se regăseşte în aceşti sâmburi, favorizează producerea de hemoglobină şi transportul de oxigen.

Cei mai bogați în vitamina B17

Gustul amar al sâmburilor de caise se datorează vitaminei B17, cunoscută şi sub numele de amigdalină (sau laetrile).

Vitamina B17 se găseşte în mod natural în peste 1200 produse alimentare diferite, inclusiv în seminţele de fructe, precum: caise, prune, cireşe, portocale, nectarine, mere, piersici şi în nucile crude.

Cu toate acestea, sâmburii de caise reprezintă cea mai bogată sursă naturală de vitamina B17, cu importante beneficii pentru sănătate:

  • este un ajutor în lupta împotriva diverselor infecţii şi bacterii, ajutând la refacerea ţesutului bolnav;
  • este un tonifiant extraordinar pentru organele interne (ficat şi inimă);
  • îmbunătăţeşte vederea.

Pulberea din sâmburi de caise este o modalitate comodă de a beneficia de efectele terapeutice extraordinare  ale acestora, pe tot parcursul anului.

O găsim în magazinele cu profil naturist, ca produs vegan şi vegetarian, nemodificat genetic.

Pulbere din samburi de caisă – Mod de administrare

  • Adulţi: 3-5 linguriţe de pulbere/zi
  • Copii: ½-1 linguriţă de pulbere/zi

Se recomandă câte 10 g, în cure de 10 zile.

Pulberea se poate include în preparate culinare delicate, precum salate, sosuri sau iaurturi. Este ideală şi pentru sportivi, vegetarieni, vegani şi pentru dieta paleolitică.

Samburii de caise lupta cu infectiile si bacteriile

Proprietăţi terapeutice

  • stimulează imunitatea;
  • ameliorează afecţiunile respiratorii (astm, bronşită, tuse cronică);
  • menţine tinereţea biologică;
  • tratează tensiunea arterială;
  • ajută la probleme legate de memorie (Alzheimer);
  • are efect laxativ;
  • uşurează afecţiunile stomacului;
  • reprezintă un bun adjuvant pentru litiază biliară;
  • îmbunătăţeşte sistemul osos;
  • ameliorează durerile provocate de artrită;
  • indicat în polihipovitaminoze, astenii, carenţe de calciu, fier şi magneziu (adulţi).

Indicaţii terapeutice

Pulberea din samburi de caisă este indicată ca adjuvant în/pentru:

  • Imunitate slăbită
  • Carenţe de calciu, fier, magneziu
  • Astenie
  • Probleme de memorie (Alzheimer)
  • Litiază biliară
  • Bacterii şi infecţii
  • Constipaţie
  • Anemie
  • Sistem digestiv
  • Tranzit intestinal
  • Sistem ocular.

Precauţii

Datorită conţinutului ridicat de cianură, compuşi care nu sunt benefici pentru sănătate, aceştia pot fi toxici administraţi în doze mari. Prin urmare, nu se recomandă consumarea în cantităţi mari a pudrei de sâmburi de caise.

1 comentariu

  1. Si experti în sucitul mintilor zic cã sâmburi de caise amari sunt otrãvitori si cã contin cianurã. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *