Plante naturiste, Tratamente naturiste

Pulberea de VARZĂ KALE menţine sănătatea şi silueta

Varza Kale (Brassica oleracea acephala) nu poate fi găsită în stare proaspătă tot timpul anului, însă există şi modalitatea de pulbere organică ce poate fi consumată mult mai comod şi în orice sezon.

Pulberea de kale se găseşte în magazinele cu profil naturist, fiind recomandată atât tinerilor, cât şi persoanelor în vârstă, precum şi celor preocupaţi de siluetă.

Ce conţine

Pulberea de varză kale este un produs bio, sărac în calorii, recomandat pentru orice vârstă pentru suplimentarea deficitului de nutrienţi, detoxifiere, menţinerea sănătăţii şi diete.

Conţine o doză importantă de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Are un conţinut ridicat de clorofilă, vitamina K, A, C, B6, calciu, potasiu, cupru, mangan, fibre, tiamină, riboflavină, fier, magneziu şi fosfor.

Cum se consumă

Varza kale, deshidratată şi mărunţită, poate fi consumată uşor în smoothie-uri, supe, creme, shake-uri proteice sau presărată peste salate şi orice fel de mâncăruri ce nu implică preparare termică. Se poate amesteca în apă plată (250 ml.) sau în băutura preferată (suc de portocale, ananas).

Se consumă 1-2 linguriţe de pulbere/zi (3-6 g), în mod regulat. Nu se amestecă în lichide cu temperatura de peste 40 de grade, deoarece îşi pierde din proprietăţi. Produsul se administrează în timpul meselor.

Pulberea de varza kale este o sursa importanta de vitamine, minerale si antioxidanti

Beneficii

  • contribuie la protecţia antioxidantă a organismului, reducând efectele stresului oxidativ;
  • sprijină detoxifierea organismului prin îmbunătăţirea metabolismului şi sistemul digestiv;
  • contribuie la stimularea enzimelor de detoxifiere din ficat;
  • susţine sănătatea ochilor;
  • reduce efectele nocive ale radicalilor liberi;
  • întăreşte sistemului imunitar;
  • scade colesterolul şi întăreşte sistemul cardiovascular;
  • contribuie la îmbunătăţirea nutriţiei şi aspectului pielii, părului şi unghiilor;
  • stimulează refacerea ADN-ului celular;
  • poate îmbunătăţi starea de sănătatea în cazul celor care suferă de gastrită şi ulcer – sulforafanul rezultat prin degradarea enzimatică a glucorafanilor din varza de kale are capacitatea de a distruge bacteria Helicobacter pylori.

Precauţii

Înainte de utilizarea produsului, se recomandă sfatul medicului în cazul copiilor sub 6 ani, femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor cu hipotiroidie. Vitamina K din kale poate crea probleme celor care urmează un tratament pe bază de anticoagulante.

Posibile efecte secundare

Deşi foarte rare, există cazuri în  care pulberea de varză kale poate produce  balonare, gaze, crampe – toate aceste simptome  pot fi evitate prin administrarea la început a unor doze mai mici, care vor fi crescute progresiv, şi prin consumul adecvat de lichide (minimum 2 litri/zi).

loading...
Loading...