Plante naturiste, Tratamente naturiste

Pulberea de TOPINAMBUR ajută la vindecarea și regenerarea organismului

Pulberea mineralizată de topinambur se găsește în magazinele naturiste și este un prebiotic de excepție, care se remarcă prin acțiuni multiple de regenerare a organismului.

Tuberculii de topinambur conțin oligozaharide, sub formă predominantă de inulină, precum și amidon, proteine, sub forma unor aminoacizi indispensabili, pe care organismul uman nu îi poate sintetiza.

Pulberea de topinambur mai conține pectine, acizi organici, vitaminele complexului B, vitaminele C, E, K, U, H, D, PP, caroten, minerale multiple (calciu, siliciu, magneziu, potasiu, fier, sulf, cupru, zinc, mangan) și o cantitate mare de fibre solubile și insolubile.

Mod de administrare

Se administrează câte 2 lingurițe pline de pulbere mineralizată de topinambur, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. Pulberea se ține sub limbă 10 minute, după care se înghite cu apă.

O cură se face timp de minimum 3 luni, însă efectele se simt după numai câteva zile.

Imunitate

Prin caracterul prebiotic specific, topinamburul generează în intestinul gros un mediu prielnic dezvoltării bifidobacteriilor – bacterii benefice, care ȋmbunătățesc producția de celule ale sistemului imunitar și le activează pe cele existente.

Obezitate

Pulberea de topinambur inhibă foamea și pansează stomacul. Fibrele din compoziție, prezente în cantitate mare, absorb și elimină colesterolul.

Constipație

Topinamburul  facilitează procesele digestive, sporind ușor secreția de bilă și de sucuri gastrice. Inulina conținută normalizează flora intestinală, dă o consistență moale masei din colon și stimulează peristaltismul intestinal.

Diabet tip II

Topinamburul reglează secreția de insulină și previne accesele de hipoglicemie și hiperglicemie.

Duce la o scădere a valorilor glicemiei, dar și la o stabilizare a acesteia, atât la persoanele sănătoase, cât și la cele care deja suferă de diabet. Topinamburul are o infuență pozitivă în menținerea unei glicemii normale și prevenirea ‘’ficatului gras’’.

Hipertensiune și ateroscleroză

Pulberea de topinambur contribuie la reducerea procentului de trigliceride din sânge, are efecte de reducere și stabilizare a tensiunii arteriale și totodată de scădere a colesterolului din sânge.

Demineralizări, osteoporoză, afecțiuni osteo-articulare

Topinamburul aduce în organism un aport important de calciu, fosfor, magneziu și siliciu.

Siliciul ajută la reconstrucția celulară și repararea țesuturilor, remarcându-se prin contribuția la fixarea calciului în oase și la sintetizarea colagenului din cartilagii, ligamente, tendoane și piele.

Boli de rinichi

Suferinzilor de litiază renală și urinară le este recomandat topinamburul, grație proprietătilor sale diuretice, alături de un conținut ridicat de potasiu.

Cancer

Mai multe studii au arătat că substanțele active din pulberea mineralizată de topinambur accelerează tranzitul intestinal, ȋmpiedică stazele, au un efect antiinflamator și exercită chiar o acțiune antitumorală directă.

loading...
Loading...