Pulberea de TESCOVINĂ şi beneficiile sale miraculoase. Cum o obţinem şi cum să o consumăm

Tescovina, cunoscută şi sub denumirile de ‘’boască’’ sau ‘’boştină’’, este, de fapt, esenţa vindecătoare a strugurilor.

Ea conţine resveratrol, cel mai puternic antioxidant descoperit până în prezent, şi preia o mare parte din calităţile terapeutice ale acestuia.

Resveratrolul împiedică atacul moleculelor numite ‘’radicali liberi’’ asupra celulelor şi ADN-ului din organismul uman. Mai exact, tescovina ne apără de boli şi echilibrează funcţiile vitale, încetinind îmbătrânirea.

Cum se obţine tescovina

Putem găsi tescovină gata preparată în magazinele naturiste sau o putem obţine singuri, astfel:

Cei mai indicaţi sunt strugurii roşii sau negri. La 1 săptămână după ce boabele de struguri au fost desprinse de pe ciorchine şi zdrobite, mustul se separă de tescovină;

Amestecul de coajă, pulpă presată şi sâmburi se întinde în strat subţire, în încăperi bine aerisite;

Uscarea poate dura 2-3 săptămâni, perioadă în care este necesar să întoarcem zilnic stratul vegetal. Când strugurii storşi au aspectul fructelor confiate şi devin sfărâmicioşi, procesul de uscare este finalizat;

Tescovina se păstrează în săculeţe din pânză sau tifon.

Pulberea de tescovină

Se obţine prin măcinarea cât mai fină a tescovinei uscate şi cernute.

Tescovina: resturi de pulpa, sâmburi si coji de struguri ramase dupa prepararea vinului

  • Se consumă câte 1 linguriţă, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. O cură durează 3 săptămâni, cu 1 săptămână de pauză.

Pulberea de tescovină nu este rea la gust şi se poate administra prin simpla înghiţire. Cu toate acestea, persoanele mai pretenţioase o pot amesteca cu un suc natural sau miere (unde este permis).

Beneficiile curei cu pulbere de tescovină

  • stimulează imunitatea şi luptă pentru păstrarea sănătăţii în anotimpul rece;
  • încurajează reproducerea celulelor sănătoase;
  • întăreşte mecanismele de apărare ale corpului;
  • protejează organismul de ciupercile şi bacteriile parazite;
  • repară ‘’stricăciunile’’ şi atacă intruşii;
  • împiedică degradarea celulelor din toate tipurile de ţesuturi;
  • menţine tinereţea inimii şi a vaselor de sânge;
  • previne hipertensiunea şi tensiunea arterială oscilantă;
  • ȋntăreşte celulele sistemului osos;
  • preîntâmpină apariţia osteoporozei;
  • alungă durerile reumatice;
  • ameliorează semnificativ simptomele gutei şi artritei;
  • reglează tranzitul intestinal, fiind utilă în constipații cronice;
  • reglează nivelul colesterolului şi previne accidentele vasculare;
  • este recomandată şi bolnavilor de diabet, deoarece zahărul conţinut de struguri a trecut în must – îmbunătăţeşte considerabil asimilarea insulinei şi reprezintă un bun adjuvant în tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *