Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Pulberea de Măceşe Previne Bolile de Inimă şi Infecțiile Respiratorii

Cu o culoare roşie şi un gust dulce-acrişor, măceşele (Rosa canina) sunt considerate în medicina naturistă campioanele vitaminelor, având virtuţi terapeutice excepţionale.

Cu o adevărată carieră medicală în spate, măceşele deţin efecte vindecătoare dovedite de-a lungul timpului, graţie aportului lor extraordinar de vitamine.

Compoziţie bogată în substanţe vindecătoare

Pe lângă valoroasa vitamină C, măceşele mai conţin cantităţi importante de carotenoizi, vitaminele B1, B2, PP şi K, substanţe glucidice, pectide, taninuri, acizi organici, terpenoide, glicozide ale beta-sitosterolului.

Vitamina C joacă un rol important în buna funcţionare a tuuror celulelor, fiind deosebit de importantă în procesele metabolice fundamentale, şi anume, în reațiile de oxido-reducere, precum şi în respiraţia celulară.

Măceşelor nu le lipsesc proprietăţile astringente, antidiareice şi diuretice, fiind totodată, indicate în prevenirea şi tratarea răcelilor, gripei, afecțiunilor vasculare şi nu numai.

Preparatele farmaceutice din măceşe sunt indicate pentru prevenirea şi tratarea anumitor afecţiuni. Una dintre cele mai bune variante de preparare a acestor fructe medicinale este pulberea de măceşe, pe care o găsim în magazinele de tip Plafar: aşa numitele ‘’măceşe faisnit’’, mai exact, pulbere de fruct fără sâmburi.

Vindecă gripa şi guturaiul

Mai multe studii realizate pe pacienţii umani au arată că pulberea de măceşe, administrată încă de la declanşarea acestor afecţiuni, grăbeşte vindecarea, iar organismul rezistă mai bine la accesele de febră, în timp ce durerile de cap, musculare şi vertijul sunt cu mult diminuate.

♣ Se administrează câte 6 linguriţe pe zi de pulbere de măceşe, până la ameliorare.

Ameliorează hemoragia menstruală

Tratamentul cu pulbere de măceşe previne crampele menstruale, regularizând puternic activitatea hormonală şi compensând pierderile de sânge, care pot provoca anemie, slăbiciune, vertij.

♣ Se consumă câte 6 linguri de pulbere de măceşe pe zi.

macese
Macesele Previn Bolile de Inima

Previne bolile de inimă

Tratamentul cu pulbere de măceşe, făcut toamna şi primăvara, previne ateroscleroza, ajutând la adaptarea aparatului cardiovascular la condiţiile de stres, şi prevenind puseurile de hipertensiune. Totul datorită vitaminei C, bioflavonoidelor şi vitaminelor din complexul B din pulpa măceşelor. Acizii organici (pectici) din măceşe reglează şi nivelul colesterolului.

♣Se consumă 4-6 linguriţe de pulbere, în fiecare zi, timp de o lună.

Previne hipertensiunea arterială

Studiile realizate în Germania dezvăluie că măceşele ajută la o mai bună adaptare a organismului la stresul psihic, suprasolicitare şi emoţii negative. Asociat acestor emoţii negative, stresul este principalul factor pentru puseele de hipertensiune arterială, ca de altfel, şi pentru tensiunea arterială oscilantă.

♣ Se ia câte o lingură de pulbere de măceşe, zilnic, vreme de 28 de zile. O astfel de cură se face de minimum două ori pe an.

Previne infecţiile respiratorii

Pulberea de măceşe previne infecţiile respiratorii, precum bronşita virală şi bacteriană, pneumonia, sinuzita, rinita, viroza pulmonară, etc. Pe lângă îmbunătăţirea sistemului imunitar, acestea întăresc epiteliile respiratorii, ajutându-le să ridice un zid de protecţie în faţa microorganismelor infecţioase.

♣ Se administrează câte o linguriţă de pulbere, de 4 ori pe zi, timp de 3-4 săptămâni.

Previne scorbutul, avitaminoza

Conţinutul ridicat de vitamina C şi de alte vitamine (în special vitaminele A şi vitaminele din complexul B) ajută organismul să asimileze vitaminele şi mineralele provenite din alte surse.

♣ Se administrează câte 6 linguriţe de pulbere de măceşe pe zi, în tratamente de câte 60 de zile.

Contraindicaţii

Preparatele pe bază de măceşe sunt contraindicate în sarcină şi alăptare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *