Alimentație

Produsele din CARNE au un efect toxic mult mai redus dacă se consumă împreună cu CASTRAVEŢI

În prezent, substanţe nocive precum nitraţii, nitriţii, azotaţii şi azotiţii intră în alcătuirea unor produse care au devenit indispensabile în alimentaţie.

Un semnal de alarmă, ţinând cont de faptul că aceste patru substanţe nocive fac parte din principalii factori cu risc oncogen, mai exact, din factorii declanşatori ai cancerului.

Din fericire, putem ţine departe cea mai ucigătoare boală a secolului, apelând la ‘’trucuri’’ extrem de simple.

‘’Banalii’’ castraveţi, spre exemplu, pot fi antidotul pentru anumite alimente cu un puternic efect cancerigen.

Nitraţii şi nitriţii – efecte

Nitraţii şi nitriţii sunt prezenţi în toate mezelurile şi produsele din carne şi sunt vinovaţi de mii de cazuri de cancer la colon.

Nitratul (azotatul) este substanţă nocivă care se transformă în nitrit (azotit) atunci când ajunge în stomac, în mediul acid.

Odată ajunse aici, aceste substanţe nocive, în cantităţi mari, pot provoca două situaţii:

sufocă celulele stomacale, amplifică fermentarea zaharurilor şi cresc nivelul acidului lactic;

se unesc cu aminele conţinute de proteine şi formează nitrozaminele – cele mai cancerigene substanţe care se pot întâlni în organismul unui om bolnav.

Ele pot chiar modifica ADN-ul.

Castravetii previn boala canceroasa produsa de alimentele nocive

Castraveţii au efect anticancerigen

Alimentele cu nitraţi şi nitriți au un efect toxic mult redus dacă se consumă împreună cu castraveţi, informează un institut de cercetare londonez.

Castraveţii au acelaşi efect şi în cazul acroleinei din uleiul folosit pentru prăjeli sau asupra acrilamidei din cartofii prăjiţi, din produsele de patiserie sau de panificaţie, care au, de asemenea, efect cancerigen.

Astfel spus, împotriva bolii canceroase, se consumă castraveţi cruzi (atât timp cât se găsesc proaspeţi), crescuţi natural, bine spălaţi, necojiti (coaja este cea mai bogată în principii active), în salate sau ca atare.

Doza recomandată este de măcar 200 de grame pe zi, însă pentru un efect mai puternic, porţia zilnică poate creşte până la 700-900 de grame.

Precauţii, contraindicaţii

Persoanele cu hipertensiune severă, cu ascită ori cu alte afecţiuni la care aportul de lichide în organism este limitat vor consuma cu măsură castraveţi.

Persoanele care se confruntă cu indigestii, dureri abdominale, stare de greaţă, în urma consumului de castraveţi, pot îndepărta seminţele acestor legume (aceste simptome se datorează de obicei seminţelor de castravete).

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>