Medicină naturistă, Rețete naturiste

Pregătiţi acasă un remediu cu ghimbir, miere şi suc de mere pentru COLITĂ CRONICĂ

Colita cronică este o inflamaţie de durată a mucoasei intestinului gros, însoţită de o serie de tulburări digestive şi generale produse, în cele mai multe cazuri, de greşeli în alimentaţia zilnică.

În prezent, colita cronică cronică este o boală comună, care poate fi tratată la domiciliu.

Colita cronică are ca principale cauze:

 • Alimentaţia excesivă în proteine (carne, brânză, ouă) şi făinoase
 • Abuzul de antibiotice
 • Consumul de alcool
 • Prezenţa unor paraziţi intestinali.

Cauzele secundare ale colitelor cronice sunt: constipaţia cronică, unele boli ale stomacului, căilor biliare, pancreasului şi duodenului.

Durata tratamentului este mare şi se realizează la domiciliu. Un excelent adjuvant în această afecţiune este preparatul natural pe bază de ghimbir, miere şi suc de mere:

Remediul cu ghimbir în colită cronică

Mod de preparare

Se ia un borcan din sticlă de 800 ml, iar două treimi din acesta se umplu cu miere. Ghimbirul proaspăt se curăţă de coajă, se taie în bucăţele cât mai mici sau se rade, şi se adaugă peste miere, până se umple borcanul.

Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se acoperă şi se păstrează într-un loc ferit de lumină, întunecos, timp de 2 săptămâni. Dacă mierea începe să fermenteze, borcanul se introduce în frigider.

Remediul din ghimbir, miere si suc de mere trateaza colita

Mod de administrare

Se iau 100 de grame din acest preparat (miere + ghimbir) şi se amestecă într-un litru de suc de mere proaspăt preparat.

Se administrează câte 1 pahar, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale. Durata tratamentului este de 6 săptămâni şi este recomandat să se repete de 3-4 ori pe an.

Simptome specifice colitei cronice

 • perioadele de diaree alternând cu constipaţia;
 • scaunele care apar brusc după masă sau dimineaţa, fiind provocate de indigestia anumitor alimente (lapte dulce, legume, fructe) sau de emoţii;
 • balonările abdominale (care apar după masă)
 • greaţă
 • lipsa poftei de mâncare
 • tuse.

Bolnavii de colite mai pot experimenta tulburări nervoase (astenie, excitabilitate, psihoza), cardiace (extrasistole, tahicardie), renale, hepatice, genitale.

De evitat în colită

 • sucurile de citrice, zahărul alb, pâinea albă şi produsele pregătite cu făină albă, mâncărurile foarte condimentate, mâncărurile sărate, ceaiul concentrat şi băuturile alcoolice, alimentaţia excesivă în proteine – carne, brânză, ouă. De asemenea, se exclud din alimentaţie mâncărurile pregătite în vase de aluminiu.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>