Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Prăjiți-i întregi până se rumenesc și neapărat păstrați toată zeama!

Ardei gras prajit – o gustare apetisanta, picanta si aromata perfecta pentru orice masa sau picnic! Pentru acest fel de mancare se potriveste orice soi de ardei gras, important sa fie de casa. De acest detaliu depinde atat gustul, cat si beneficiile preparatului. Daca va place ardeiul gras, atunci aceasta reteta este ceea de ce aveti nevoie. Rapid si gustos, reuseste chiar si un bucatar incepator!

Pentru a prepara ardeiul gras prăjit, urmați acești pași simpli:
1 kg de ardei gras
2 linguri de ulei
3 căței de usturoi
2 lingurițe de zahăr
1 lingură de oțet
verdeață de țelină și mărar
sare (după gust)

MOD DE PREPARARE:

Spălați bine ardeii și uscați-i cu un prosop pentru a preveni stropirea uleiului în timpul prăjirii.
Încingeți o tigaie și adăugați uleiul. Așezați ardeii întregi în tigaie și gătiți-i timp de aproximativ 20 de minute, acoperind tigaia cu un capac. Întoarceți periodic ardeii pentru a se prăji uniform și a se rumeni.
Când ardeii sunt gata, aceștia trebuie să fie moi, aplatizați și rumeniți. Scoateți-i pe o farfurie și îndepărtați coaja și cotorul cu semințele.
Zeama rămasă în tigaie va deveni baza sosului. Pisați usturoiul și adăugați-l în tigaie împreună cu oțetul, sarea, zahărul și verdeața tocată.
Turnați dressing-ul obținut peste ardeiul prăjit. Puteți servi ardeii fierbinți imediat sau îi puteți pune la frigider pentru a se marineza.
Acești ardei prăjiți în sos dulce-acrișor pot fi serviți ca garnitură ușoară sau combinați cu alte ingrediente pentru a crea un preparat dietetic excelent pentru zilele de detoxifiere.

Ardeiul gras prăjit cu usturoi poate diversifica și zilele de post. Dacă doriți să păstrați aroma și zeama apetisantă, acoperiți tava cu ardei cu folie de aluminiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *