Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Poţiune tonifiantă pentru FICAT şi RINICHI

Stările de oboseală, tulburările de digestie, constipaţia şi problemele de memorie sunt semne prin care organismul ne transmite că are nevoie de ajutor.

În acest caz, este necesară o cură de detoxifiere. Este indicat să începem cu ficatul şi cu rinichii, deoarece aici se acumulează foarte multe toxine.

Detoxifierea ficatului şi rinichilor este importantă

– De regulă, în lipsa unor detoxifieri periodice, toxinele eliminate de ficat se acumulează în sânge, ducând, în timp, la intoxicarea întregului organism. Întrucât produce bila, ficatul este implicat în procesele de digestie şi ajută la asimilarea în sânge a substanţelor nutritive din intestin.

– Pe de altă parte, fiecare rinichi conţine un milion de unităţi de filtrare, numite nefroni, ce absorb substanţele necesare bunei funcţionări a organismului, şi mai apoi, prin intermdiul urinei, elimină deşeurile. Cu toate acestea, există situaţii în care substanţele filtrate de rinichi nu se mai elimină, ci se cristalizează, formându-se astfel ‘’pietrele la rinichi’’.

Poţiune tonifiantă pentru ficat şi rinichi

Beneficiile detoxifierii ficatului se ‘’răsfrâng’’ asupra tuturor organelor, deoarece ficatul este staţia de epurare a organismului, iar împreună cu rinichii, reprezintă staţia de filtrare.

Ingrediente

  • 15 g rădăcină uscată de păpădie (aproximativ 1 lingură)
  • 30 g rădăcină uscată de cicoare (aproximativ 2 linguri)
  • 15 g boabe de ienupăr
  • 1 litru de apă

Detoxifierea ficatului si rinichilor, esentiala pentru sanatate

Modul de preparare

Într-un vas emailat se adaugă rădăcina uscată de păpădie, rădăcina uscată de cicoare şi boabele de ienupăr.

Peste plante se toarnă apa. Recipientul se pune pe foc. Amestecul se lasă să fiarbă timp de 15 minute, apoi lichidul se strecoară. Licoarea poate fi păstrată în frigider.

Administrare

Se administrează câte 30 ml. (2 linguri), de 3 ori pe zi, până la terminarea preparatului.

Efecte terapeutice

Licoarea este indicată mai ales atunci când toxinele din organism s-au concentrat şi cristalizat sub formă de piatră la nivelul ficatului sau rinichilor.

Este recomandată şi celor care suferă de diabet, deoarece principiile active din ienupăr au rolul de a reduce nivelul zahărului din sânge şi de a stimula diureza.

Contraindicaţii

Această poţiune tonifiantă nu este recomandată celor care suferă de afecţiuni renale grave, deoarece ienupărul poate produce iritarea rinichilor.

loading...
Loading...