Poţiune tonifiantă pentru FICAT şi RINICHI – două organe în care se strâng foarte multe toxine

Ficatul şi rinichii sunt organe care acumulează toxine, blocând apoi funcţionarea normală a organismului.

Principalii factorii sunt poluarea şi alimentaţia nesănătoasă, care ne slăbesc treptat sistemul imunitar.

O cură de detoxifiere a ficatului şi rinichilor purifică sângele şi curăță organismul, pierderea toxinelor realizându-se prin organele care conţin canalele de eliminare a acestora.

Poţiune tonifiantă pentru ficat şi rinichi

Poţiunea este indicată mai ales atunci când toxinele din organism s-au concentrat şi cristalizat sub formă de piatră la nivelul ficatului ori rinichilor.

Este recomandată şi celor care suferă de diabet, deoarece principiile active din ienupăr au rolul de a reduce nivelul zahărului din sânge şi de a stimula diureza.

Ingrediente

15 gr. rădăcină uscată de păpădie (aproximativ 1 lingură)

30 gr. rădăcină uscată de cicoare (aproximativ 2 linguri)

15 gr. boabe de ienupăr

1 litru de apă

Mod de preparare

Rădăcina de păpădie, cicoarea şi ienupărul se amestecă într-un vas emailat. Peste plante se toarnă apă, iar vasul se pune pe foc. Ingredientele se lasă să fiarbă timp de 15 minute, apoi lichidul se strecoară.

După răcire, poţiunea poate fi păstrată în frigider, într-o sticlă sau borcan închise ermetic.

ficat-rinichi

Licoarea din papadie, cicoare si ienupar detoxifica ficatul si rinichii

Administrare

Remediul este un adevărat elixir pentru ficat şi rinichi, un depurativ natural al întregului organism, contribuind eficient la eliminarea toxinelor.

Se administrează 30 ml. de lichid (2 linguri), de 3 ori pe zi, până la epuizarea întregii cantităţi.

Contraindicaţii

Poţiunea nu este recomandată celor care suferă de afecţiuni renale grave, deoarece ienupărul poate produce iritarea rinichilor.

Ficatul, un organ cheie

Ficatul are de îndeplinit până la 500 de funcţii în organismul uman, fiind organul cu rol-cheie în transformarea substanţelor chimice în substanţe netoxice.

Toate aceste transformări se realizează cu ajutorul unor enzime secretate de ficat, care minimalizează gradul de toxicitate al substanţelor. Pentru a ne proteja de toxinele care invadează organismul, ficatul trebuie să fie în stare perfectă – atunci când este supraîncărcat, pot apărea fluctuaţii ale glicemiei, dereglări hormonale şi nu numai.

Rinichii nu se odihnesc niciodată

Rinichii formează un sistem de curăţare care poate filtra mai mult de 48 de litri de sânge în fiecare zi.  Ajută la eliminarea deşeurilor şi toxinelor, reglementează producţia de celule sanguine, menţinând corespunzător pH-ul din corpurile noastre.

Nu se odihnesc niciodată şi deseori devin supraîncărcaţi, îndeosebi atunci când dieta noastră este bogată în alimente procesate, motiv pentru care trebuie ajutaţi cu o detoxifiere periodică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *