Plante naturiste, Sfaturi

PLANTELE care ridică umiditatea aerului și fac CALD în CASĂ

Plantele de apartament nu au doar rol estetic în casă, ci și rol terapeutic.

A fost demonstrat științific faptul că plantele de interior contribuie la scăderea nivelului stresului și curăță aerul din locuință.

Un studiu făcut la Universitatea Surrey, din Anglia, a demonstrat că persoanele care lucrează în birouri cu plante rezolvă mult mai repede și mai bine problemele de serviciu, decât cei care stau în birouri din care plantele verzi lipsesc.

Explicația: plantele atenuează stresul provocat de telefoane și de intratul și ieșitul pe uși.

Recomandarea speciaistilor: înconjurați-vă de cât mai multe plante.

Plantele fac cald

Plantele de apartament sunt deseori adjuvanți neglijați în procesul purificării aerului, prin eliminarea poluanților și a toxinelor, însă și prin reglarea umidității din atmosferă.

Nivelul de umiditate din interiorul casei ar trebui să fie în mod ideal peste valoarea de 40 %. Sub aceasta se pot instala o serie de probleme de sănătate și nu numai.

De regulă, în timpul iernii, aerul de afară este mult mai uscat, iar sistemele de incălzire din interiorul locuinței usucă și mai mult aerul. În loc să achiziționăm un umidificator costisitor, putem alege două plante la ghiveci și vom simți mult mai multe beneficii.

  • Plantele de interior ridică umiditatea aerului, in timpul iernii, cu 2-3 grade. Experții ne recomandă să cumpărăm plante cu frunze mari – filodendron, ficus, yucca, dracena.

Ficusul face cald in casa, in timpul iernii

Specialiștii mai recomandă ca la fiecare 8 metri pătrați ai casei să existe câte o plantă, presupunând că înălțimea tavanului se află la 2,5 metri distanță de sol.

Aceasta înseamnă că avem nevoie de două sau trei plante care să contribuie la îmbunătățirea calității aerului din casă, într-un living obișnuit.

Previn răcelile

Umiditatea scăzută favorizează apariția răcelilor. Plantele de apartament cresc umididatea și scad cantitatea de praf din aer cu până la 30%, reducând astfel factorii care favorizează răceala.

Creșterea numărului de ȋmbolnăviri ale căilor respiratorii în timpul iernii este deseori generată de umiditatea relativ scăzută a aerului din încăperi.

Îngrijirea plantelor de apartament în timpul iernii

În timpul iernii, udările ar trebui să fie mai rare, în funcție de nevoile plantei. Este bine să verificăm pământul înainte să îi punem apă. Orientativ, o dată la 1-2 săptămâni este suficient, însă depinde foarte mult și de plantă.

Apa cu care udăm plantele poate fi și cea de la robinet, însă după ce a stat 2-3 zile într-un vas descoperit, astfel încât să se evapore clorul și sărurile să se lase pe fundul vasului.

O altă variantă este fierberea apei și răcirea ei.

loading...
Loading...