Plante naturiste, Tratamente naturiste

PLANTE de luat înainte și după VACCINARE

În prezent, există multe informații și date statistice, din ce în ce mai alarmante, despre efectele nocive ale vaccinurilor.

Contrar aparențelor, în lumea medicală nu există consens în privința beneficiilor și siguranței vaccinurilor, spun unii specialiști.

În realitate, vaccinurile, preparate biologice cu proprietăți antigenice, slăbesc imunitatea și favorizează declanșarea în organism a unui număr mare de reacții, dificil de monitorizat în timp.

Vaccinarea nu este o procedură lipsită de riscuri, chiar din prospectele care se pot găsi online pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului fiind enumerate efectele adverse ale vaccinurilor.

Medicina naturistă poate aduce ajutor în problema vaccinării

Mai ales în primă fază, vaccinul slăbește organismul și imunitatea, după care poate da complicații autoimune sau alergice, unele grave.

Remediile naturiste ajută la creșterea eficienței vaccinării, previn reacțiile adverse și posibilele accidente.

Panseluța sălbatică – administrată înaintea vaccinării

Are un puternic efect imunomodulator, antialergic și antiinflamator, fiind una dintre plantele cu acțiune demonstrată de reglare a reacției imunitare.

Panseluța sălbatică (Viola tricolor) este indicată înaintea oricărei forme de vaccinare, administrată cu măcar câteva zile înainte de efectuarea vaccinului (ideală este cura de 60 de zile).

Principalul său efect este că previne și combate reacțiile adverse de tip alergic la vaccin, traduse prin dificultăți în respirație, febră puternică, tulburări digestive, urticarie, etc.

Panseluta salbatica previne si combate reactiile adverse de tip alergic la vaccin

Mod de administrare

• La adulți, extractul uscat de panseluță sălbatică se administrează sub formă de capsule, din care se iau câte 3-6 pe zi, în cure de 30-60 de zile.

• La copiii de 1-3 ani, doar după acordul medicului specialist, se dă o dată pe zi conținutul unei singure capsule (cu 200 mg de extract), administrat într-o linguriță de dulceață sau miere, iar la cei de 3-7 ani doza se dublează.

• Pentru copiii între 7-14 ani, se administrează 3 capsule pe zi, iar peste această vârstă se pot da dozele pentru adulți.

Astragalus – administrată după vaccinare

Astragalus (Astragalus membranaceus) se numără printre cele mai puternice stimulente imunitare ale momentului, efectele sale în eficientizarea imunizării prin vaccinare fiind neprețuite.

Mai multe principii active (poizaharide,izoflavone, saponozide, etc.) din rădăcina plantei cresc producția de celule ale sistemului imunitar, le activează pe cele deja existente, cresc producția de anticorpi (‘’armele chimice’’ produse de organism în urma inoculării tulpinilor slăbite de viruși sau bacterii prin vaccin.

Mod de administrare

Se recomandă, imediat după vaccinare, curele de 1 lună cu extract de astragalus, din care se iau câte 0,4 – 0,6 g, de 2 ori pe zi.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>