PLANTE cu efect terapeutic util în TROMBOZĂ (cheaguri de sânge în interiorul venelor)

Tromboflebita este o inflamație a venelor însoțită de formarea unor cheaguri de sânge.

Tromboza este formarea sau prezența unui cheag de sânge într-un vas de sânge.

Acest cheag de sânge poate bloca sau obstrucționa circulația sângelui în zona afectată, provocând complicații grave dacă cheagul se deplasează într-o parte importantă a sistemului circulator, cum ar fi creierul sau plămânii.

Tromboza se localizează la nivelul venelor din membrele inferioare (gambe, coapse), însă poate să apară în anumite condiții și la nivelul membrelor superioare (brațe) sau în alte localizări.

Scoarță de salcie (aspirină naturală)

Salicilații din scoarța de salcie previn formarea cheagurilor de sânge, înlocuind cu succes aspirina de sinteză.

Această aspirină naturală se recomandă mai ales persoanelor la care trombozele sunt recidivante, care au varice cu potențial de formare de cheaguri de sânge sau care sunt imobilizate la pat.

În aspirina vegetală, alături de extractul de salcie (Salix sp.), se mai află, de regulă, și planta harpagofitum (Harpagophytum procumbens), utilă în cazul tromboflebitelor, întrucât diminuează inflamația, durerea, senzația de arsură.

  • Se iau 3-6 capsule de aspirină naturală, zilnic, în cure de 30 de zile.

Anghinare și măslin

Extractele obținute din anghinare și măslin sunt foarte bogate în substanțe amare cu efect terapeutic util în tromboze, întrucât previn formarea de cheaguri, fără a mări riscul de hemoragie (fenomen nelipsit la anticoagulantele obișnuite).

De altfel, această acțiune anticoagulantă este dublată de un efect de scădere a colesterolului și trigliceridelor, și de un efect vasodilatator și hipotensor.

Combinația de anghinare (Cinara scolymus) și frunze de măslin (Olea europaea) este foarte eficientă în tratamentul tromboflebitelor, inclusiv al celor profunde, precum și în preveirea trombozelor.

  • Se recomandă combinația acestor extracte sub formă de capsule, în cure de 60 de zile, cu 30 de zile pauză (se administrează conform prospectului).

Turmeric

Extractul de turmeric (Curcuma longa) reduce  riscul de a dezolta cheaguri de sânge în interiorul venelor și, în plus, ajută la dizolvarea celor existente.

  • Se iau câte 600 mg. de extract pe zi, în cure de 3 luni, urmate de 15 zile de pauză.

Gingko 

Gingko biloba îmbunătățește circulația sângelui și previne apariția tromboflebitei, îndeosebi a celei care afectează venele profunde.

  • Se găsește în magazinele și farmaciile naturiste, sub formă de capsule, care se administrează conform prospectului.

 

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>