Medicină naturistă, Plante naturiste

PLANTE care previn şi tratează eficient BOALA CORONARIANĂ (cum se ţin curele)

Sezonul rece aduce cu sine o agravare a bolilor cardiovasculare.

Boala coronariană (BC) este o afecţiune extrem de frecventă în acest anotimp. Este o maladie care afectează arterele coronare, adică vasele care irigă cu sânge muşchiul inimii.

Există sute de plante împotriva tulburărilor specifice care conduc la apariţia şi la agravarea bolii coronariene.

Printre cele mai eficiente şi mai bine studiate, care fac adevărate minuni pentru bolnavii cardiaci, merită menţionate:

Vâscul (Viscum album)

Este recomandat în mod special pacienţilor la care problemele cardiace apar pe fond de hipertensiune.

– Se pun 3 linguriţe de pulbere de frunze (doar din magazinele specializate) în jumătate de litru de apă rece. Se lasă la macerat de seara până dimineaţa, când se filtrează.

  • Se bea câte o jumătate de litru de macerat, pe parcursul zilei, în cure de 3-6 luni, urmate de 2-4 săptămâni de pauză.

Păducelul (Crataegus oxyacantha, C. monogyna)

Paducelul, leac impotriva bolii coronariene

Este o plantă ideală pentru prevenirea bolii coronariene şi pentru persoanele la care această afecţiune este prezentă, dar stabilizată.

Reduce incidenţa crizelor cardiace dureroase, diminuează dispneea de efort, măreşte capacitatea de efort fizic şi ajută la o mai bună irigare a inimii cu sânge.

  • Se iau câte 4 linguriţe cu pulbere de fructe şi flori de păducel pe zi, în cure de 3 luni, urmate de 2-4 săptămâni de pauză.

Amestec de plante

Recomandat mai ales pacienţilor cardiaci cu diabet sau cu valori ridicate ale colesterolului, celor care au fumat sau încă fumează. Cura are efecte puternic hipoglicemiante, reglează metabolismul grăsimilor, scade nivelul colesterolului şi împiedică acţiunea dăunătoare a radicalilor liberi.

Cum se procedează

– Se combină în proporţii egale pulbere din seminţe de armurariu (Syllibum marianum); frunze de anghinare (Cinara scolymus); rădăcină de brusture (Arctium lappa); frunze de afin (Vaccium mirtyllus); fructe de măceş (Rosa canina).

– Şase linguriţe din acest amestec se macerează în jumătate de litru de apă timp de 8 ore, după care se filtrează.

– Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se opăreşte cu încă jumătate de litru de apă, după care se lasă la răcit şi se strecoară. La final, se combină maceratul cu infuzia.

  • Preparatul rezultat se bea în 3-4 reprize, pe parcursul zilei. O cură durează 4 luni.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>