Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Planta ornamentală care te scapă de alergii, pistrui şi boli de piele

Micozele, iritaţiile sau eczemele sunt doar câteva dintre problemele pentru care medicina tibetană propune terapii pe bază de plante. Pentru tratarea acestora, medicina tibetană îmbină latura medicală cu cea spirituală şi propune o combinaţie de remedii pe bază de plante şi un stil de viaţă cât mai echilibrat.

Ameliorarea simptomelor produse de vitiligo şi psoriazis

Cele două boli de piele au simptome incofortabile, precum depigmentarea pielii, mâncărimi, leziuni cutanate. Pentru combaterea lor, medicina tibetană recomandă un remediu natural sub formă de balsam.

Acesta conţine ulei de floarea soarelui, cu o concentraţie mare de acid linoleic şi acizi Omega 6, ulei de rapiţă, bogat în vitamina E, util în reînnoirea celulelor pielii şi hidratarea profunda a acesteia, flori de hibiscus şi iris.

Această combinaţie de plante ajută în tratamentul pentru vitiligo, îmbunătăţind pigmentaţia porţiunilor de piele afectate, oferă stabilizare în caz de psoriazis şi mâncărimi. Mai mult decât atât, acest balsam ajută la reducerea efectelor cicatricelor. Se aplică pe zonele afectate de 2-3 ori pe zi.

Urechelniţa, planta ornamentală care te scapă de alergii, pistrui şi boli de piele

Putine persoane stiu ca Urechelnita comuna (denumirea stiintifica: Sempervivum tectorum), care este o planta ornamentala, are si foarte multe intrebuintari medicinale. Frunzele mari si carnoase de la nivelul solului sunt dispuse ca intr-o rozeta, in general avand forma ovala si varf ascutit.

Urechelniţa este o specie originară din Centrul şi Sudul Europei şi insulele greceşti. Planta creşte spontan pe stâncile calcaroase ale munţilor, în grădini, pe ziduri din piatră, pe acoperişuri. Frunzele şi sucul din frunze au acţiune calmantă şi astringentă.

Ca plantă medicinală folosită de sute de ani, urechelniţa era folosită ca pansamente la umflături şi arsuri, hemoroizi, iar sucul diluat cu apă se lua în stomatite şi afte.

Urechelniţa tratează mai multe afecţiuni, precum eczeme, erizipel, pete pigmentare. Cu sucul din frunze, se tamponează zonele afectate de boli de piele. Seva are acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă, antibiotică, astringentă, sedativă, diuretică, antispasmodiă, hemostatică.

Același suc de urechelniță se mai folosește la tratarea altor boli de piele: erizipel, pigmentare, alunițe, lentigo, pete din naştere sau pete de bătrâneţe şi poate chiar să elimine pistruii.

În Zona Zoster, sucul de urechelniță este foarte bun pentru calmarea durerilor.

Frunzele zdrobite se pot aplica pe bătături, pe zonele afectate de acnee, pe înţepăturile de insecte, pe răni sau arsuri.

Urechelnita se foloseste pentru a scapa de pielea uscata iarna. Planta este antiinflamatoare, cicatrizanta, antibiotica, astringenta, diuretica, sedativa, hemostatica, antispasmodica, vermifuga. Se foloseste in special sub forma de suc proaspat, extras din frunzele carnoase, ce se taie pe lungime, apoi se pun pe marginea unei farfurii adanci si se lasa sa se scurga. Cu acest suc se tamponeaza partile de piele afectate de eczeme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *