Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Planta banilor: cum să o îngrijești pentru a aduce prosperitate în casă

Crassula Ovata, planta de jad sau arborele de bani, așa cum mai este numit, este un arbore decorativ foarte apreciat. În jurul acestui arbore există numeroase credințe și superstiții, însă el poate fi crescut în orice locuință pentru că nu este deloc greu de înrgijit.

Este o plantă suculentă de apartament care este populară datorită frunzelor sale cărnoase, de culoare verde jad. Se spune că această plantă aduce noroc și prosperitate, motiv pentru care este adesea oferită cadou de nuntă sau de inaugurare a casei.


Despre arborele de bani –

Crassula Ovata Crassula ovata este numele botanic al plantei denumită în mod obișnuit „planta banilor” – deși este cunoscută și ca „planta de jad”. Există și alte câteva alte plante care sunt numite în mod obișnuit planta banilor, inclusiv Epipremnum aureum (numită și „iedera diavolului”), Lunaria annua (numită mai frecvent „Onestitate”) și Pilea peperomioides.

Planta de jad, Crassula ovata (sau, uneori, Crassula argentea) este un sub-arbust suculent originar din Africa de Sud. Arată mai degrabă ca un arbore bonsai și o plantă de casă populară, cunoscută și ca planta banilor sau planta prieteniei, deoarece se spune că aduce noroc și prosperitate. Este adesea oferită cadou de căsătorie sau de inaugurare a casei. Ca și Limba soacrei sau alte plante, este, de asemenea, un bun purificator al aerului.

Crassula ovata este o plantă suculentă fragedă veșnic verde, care este cultivată în principal ca plantă de apartament. Are frunze atractive rotunjite, cărnoase, lucioase, de culoare verde jad. Acestea pot dezvolta o nuanță roșie în jurul marginilor atunci când sunt cultivate la niveluri ridicate de lumină. Noile tulpini au aceeași culoare și textură, devenind maro și lemnoase pe măsură ce îmbătrânesc, iar planta crește.

Cum să îngrijești planta banilor

Copacul banilor este o plantă relativ ușor de îngrijit. Iată câteva sfaturi pentru a o menține sănătoasă și frumoasă:

Lumina: Copacul banilor are nevoie de lumină indirectă puternică pentru a se dezvolta corespunzător. O poți ține pe un pervaz orientat spre sud sau vest, dar ferește-o de soarele direct, care poate arde frunzele.

Temperatura: Planta banilor preferă temperaturile calde, de 18-24°C. Iarna, poți reduce temperatura la 13°C.

Udarea: Copacul banilor este sensibilă la putregai, așa că este important să o uzi cu moderație. Lasă solul să se usuce complet între udări. În timpul verii, poți uda planta o dată pe săptămână, iar în timpul iernii, o dată la două săptămâni.

Fertilizarea: Fertilizează copacul banilor în timpul sezonului de creștere, primăvara și vara, cu un îngrășământ special pentru suculente.
Transplantarea: Copacul banilor trebuie transplantată la fiecare doi-trei ani, în ghivece mai mari.

Boală și dăunători: Planta banilor este relativ rezistentă la boli și dăunători. Cu toate acestea, poate fi atacată de acarieni sau de mucegai. Dacă observi vreun semn de boală sau de dăunători, izolează planta și aplică un tratament corespunzător.

Reproducere : Poți să înmulțești Crassula ovata prin frunze sau tulpini tăiate. Lasă bucățile tăiate să se usuce timp de câteva zile, apoi plantează-le într-un amestec de sol adecvat. Acestea vor dezvolta rădăcini și vor crește ca plante independente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *