Pierderea în Greutate cu Ajutorul Mierii de Albine – Tratament Pentru Slăbit

Folosită pe post de îndulcitor natural, mierea contribuie în mod sănătos la pierderea în greutate, proprietăţile sale favorizând arderea grăsimilor şi stimulând metabolismul.

Poate că este greu de crezut că mierea poate reprezenta calea către o siluetă de invidiat, însă acest fapt este dovedit ştiinţific.

Cum este posibil

Studiile au demonstrat că principalul mod în care mierea poate ajuta în lupta cu kilogramele în plus constă în consumul ei în locul zahărului, în ceaiuri, băuturi pentriu slăbit şi cafeaua de dimineaţă.

Experţii explică: în timpul procesării, zahărul este’’dezbrăcat’’ de nutrienţi, produsul ajuns, în cele din urmă, pe rafturile magazinelor, fiind, practic, lipsit de vitamine şi minerale. Cunoscătorii îl numesc un ‘’carbohidrat gol’’.

Prin urmare, pentru a putea fi asimilat de către organism, zahărul consumă rezervele de nutrienţi din organism în timpul digestiei, îndeosebi pe aceia care dizolvă grăsimea şi colesterolul. Consumul excesiv de dulciuri duce la eliberarea zahărului în sânge (depozitat, până atunci, în ficat) sub forma acizilor graşi, care la rândul lor, încep a se depune pe abdomen şi în zona coapselor.

Cum previne mierea obezitatea? Spre deosebire de zahăr, mierea este un ingredient natural, aminoacizii, vitaminele, mineralele şi antioxidanţii din compoziţia sa contribuind la stimularea metabolismului lipidelor şi al colesterolului.

Chiar dacă o linguriţă de miere (60) conţine mai multe calorii ca una de zahăr tos (45), aceasta este mai dulce, astfel că implicit, cantitatea va fi una mai scăzută la îndulcirea băuturilor – jumătate faţă de cantitatea de zahăr.

Înlesneşte funcţia digestivă

O enzimă specială din compoziţia mierii o descompune în fructoză şi glucoză (2 tipuri de zahăr natural), fiind, astfel, mai uşor asimilată de organism.

Este sursă mai bună de energie, întrucât, spre deosebire de zahăr, ea nu necesită folosirea nutrienţilor din organism la digestie.

miere

Mierea, Recomandata in Dietele Pentru Slabit

Pe de altă parte, acţiunea sa antimicrobiană şi efectul său de antioxidant natural o recomandă în dietele de slăbit. Nu mai puţin de 22 de aminoacizi şi minerale esenţiale se găsesc în compoziția mierii, necesare pentru controlul greutăţii.

Potrivit nutriţioniştilor, aceste minerale combat obezitatea, îmbunătăţind procesul de digestie şi prevenind, astfel, depunerea kilogramelor în exces.

Mai mult decât atât, după o masă copioasă, este recomadată administrarea unei linguriţe de miere.

Indice glicemic mai scăzut decât zahărul

Pentru că are un indice glicemic mai scăzut decât zahărul, mierea nu afectează producţia de insulină. Consumul exagerat al alimentelor cu indice glicemic mare duce la destabilizarea nivelului de zahăr din sânge, forţând pancreasul să secrete mai multă insulină, pentru a putea ‘’ţine piept’’ exploziei de zahăr din corp.

Astfel, se va produce o creştere bruscă a energiei, care, însă, va scădea la fel de rapid. Producţia de insulină este declanşată de glicemia mărită, prezenţa acestui hormon în cantităţi mari fiind asociată cu diferite afecţiuni cronice şi obezitate.

Dacă zahărul are un indice glcemic de 68, mierea are doar 55, ceea ce înseamnă un indice glicemic mediu.

Cum să slăbim cu miere – Tratament

Acest remediu de slăbit promite rezultate excelente, după doar o săptămână de folosire, spun nutriţioniştii. Desigur, totul în combinaţie cu un stil de viaţă sănătos.

Tot ce trebuie făcut constă în consumul unui pahar de apă caldă, în care a fost dizolvată o linguriţă de miere pură şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră (de Ceylon).

Alternativ, atât dimineaţa, cât şi seara, se poate servi un cocktail sănătos: într-un pahar cu apă caldă se amestecă o linguriţă de miere şi 2 linguriţe de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Pe lângă o hidratare corespunzătoare, această licoare va crea un mediu alcalin în organism, contribuind la arderea depozitelor de grăsime.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *