PETE pe FAȚĂ: rețete care albesc și uniformizează tenul

Petele maronii apărute pe față pot apărea din numeroase cauze.

Înaintarea în vârstă (‘’pete de bătrânețe’’), administrarea anumitor medicamente, sarcina, expunerea prelungită la soare sunt câteva dintre acestea.

Din fericire, există rețete naturiste care, chiar dacă nu rezolvă problema radical, elimină petele de pe față, albesc și uniformizează tenul.

Următoarele rețete se pot aplică şi pe gât, decolteu sau mâini. Este indicată testarea cât mai multor preparate, pentru a vedea care funcţionează mai bine.

Important este că, în toate cazurile, rezultatul dorit se obţine prin perseverenţă, astfel că preparatele trebuie folosite zilnic.

Oțet de lămâie

Se rade coaja de la 2 lămâi și se amestecă cu 100 ml. oțet concentrat. Se pun ingredientele într-o sticlă, agitând des, după care se strecoară.

Se aplică oțet de lămâie pe locurile afectate, dimineața și seara, nu mai mult de 5 minute.

Intern, se consumă câte 2 căni de ceai pe zi:

  • în prima săptămână, din semințe de mărar;
  • în altă săptămână, ceai de crețișoară.

Cura cu ceaiuri se ține 2-3 luni, pentru a suplimenta organismul cu fitoestrogen.

Tărâțe de grâu

Se amestecă 2 linguri de tărâțe fin măcinate cu 1 lingură de caolin sau argilă (de la farmacii și magazinele naturiste), 1 lingură de frunze de pătrunjel tăiate foarte mărunt și apă, suficientă cât să se obțină o pastă moale.

Masca rezultată se va ține pe față timp de 20 minute, apoi se spală cu apă călduță. Se aplică o dată pe zi, cel mai bine seara.

Loţiune cu hrean şi oţet de mere

Într-o sticlă de jumătate de litru se pun 250 g hrean ras și se toarnă peste el 250 ml. oțet de mere. Se închide ermetic şi se lasă la macerat pentru 5 zile, agitând energic recipientul de mai multe ori pe zi.

În final, preparatul se strecoară. Se loţionează, dimineaţa şi seara, zonele cu pete. Loțiunea se păstrează la rece.

Loţiune cu pătrunjel

Peste 4 linguri de frunze proaspete de pătrunjel, tocate mărunt, se toarnă 1 cană cu apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat o jumătate de oră, apoi se strecoară.

Se loţionează, dimineaţa şi seara, zonele cu pete.

Loţiune cu mesteacăn

Peste 3 linguri frunze de mesteacăn uscate sau 2 linguri de frunze proaspete se toarnă 1 cană de apă. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 30 de minute, apoi se strecoară.

Se loţionează de mai multe ori obrazul, în zonele cu pete.

Castravete cu suc de ceapă

Se rade 1 castravete mic, cu coajă cu tot. Se curăță 1 ceapă mijlocie și se taie mărunt. Se storc răzăturile prin tifon și se amestecă.

Se combină 2 lingurițe de suc de castravete cu 1 linguriță de suc de ceapă. Se întinde mixtura pe față pentru 20 de minute, cu ajutorul unui tampon de vată. Se spală apoi cu apă călduță. Se aplică dimineața și seara.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>