PERELE au proprietăţi uimitoare de vindecare şi aduc beneficii uriaşe pentru sănătate

Perele se disting prin câteva calităţi vindecătoare, rar întâlnite la alte alimente.

Pentru a beneficia de proprietăţile lor terapeutice, este important ca perele să fie consumate cu tot cu coajă (cel puţin 3 fructe pe zi).

Stimulează imunitatea

Flavonoidele din coaja perelor stimulează organismul să producă mai multe celule ale sistemului imunitar, activându-le pe cele deja existente şi făcându-le mai eficiente în lupta cu viruşii sau cu bacteriile.

Combat constipaţia

Bogate în apă şi în fibre, perele sunt uşoare laxative naturale. Aşadar, perele au rol în combaterea constipaţiei şi detoxifierea colonului.

Elimină colita de putrefacţie

Se elimină într-o săptămână dacă, înaintea fiecăreia dintre cele trei mese principale se consumă câte o jumătate de kilogram de pere proaspete.

Regimul alimentar în această perioadă şi 2 luni după tratament va fi exclusiv lacto-vegetarian, fără nici un fel de carne, ouă, majoritatea lactatelor (se pot consuma doar unt, smântână de fermentaţie şi iaurt).

Tratează anemia

Pe lângă faptul că sunt destul de bogate în fier, perele stimulează hematopoeza, mai exact, procesul de formare a globulelor roşii.

Previn bolile cardiovasculare

Alături de piersici, perele sunt cele mai bogate în polifenoli, substanţe naturale aflate în strânsă legătură cu un risc mult mai scăzut de apariţie a bolilor cardiovasculare (hipertensiune, aritmie cardiacă, boli cardiovasculare în general).

Perele sunt bogate in polifenoli – antioxidanti naturali

Vindecă infecţiile asociate cu febră, deficienţe imunitare

Perele favorizează producţia de celule cu rol imunitar, ameliorează stările febrile şi hrănesc organismul, ajutându-l să lupte cu boala.

Se recomandă îndeosebi o cură de 1-2 săptămâni cu nectar de pere (se adaugă în blender 300 g pere cu coajă, 2 linguriţe miere şi 300 ml. apă) din care se consumă minimum 1 litru pe zi.

Adjuvant în litiază renală (mai ales cu uraţi)

Se consumă, zilnic, timp de 2-3 săptămâni, câte 1-2 litri de suc de pere pe zi. Acest tratament dizolvă şi mărunţeşte pietrele, favorizând totodată  eliminarea lor promptă, prin mărirea diurezei.

În plus, perele sunt un excelent stimulent al activităţii rinichilor, fiind folosite şi în scop profilactic, împotriva litiazelor de orice fel.

Adjuvant în diabet

În coaja perelor se găsesc fibre alimentare şi alte substanţe care cresc receptivitatea organismului la insulină şi previn efectele secundare ale diabetului, precum bolile vasculare sau cele ale sistemului nervos.

O combinaţie de alimente cu un efect foarte puternic în prevenirea şi tratarea diabetului zaharat: pere+mere.

Ajută la slăbit

Bogate în fibre, perele sunt foarte lent digerate şi absorbite de către organism, prelungind senzaţia de saţietate.

De asemenea, previn apariţia senzaţiei de foame puternică, ce apare pe fondul creşterilor şi apoi al scăderilor bruşte ale glicemiei. Pentru aceasta, se consumă câte o pară, cu tot cu coajă, de fiecare dată înainte de masă.

Previn tulburările de tranzit

Perele sunt blânde cu stomacul şi colonul, ajutând la reglarea activităţii acestora. Pentru reglarea activităţii colonului şi prevenirea  tulburărilor de tranzit, se consumă două pere crude, cu coajă, în fiecare dimineaţă.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *