Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

PASTĂ de ARDEI COPŢI cu NUCI (un aperitiv extrem de gustos şi uşor de făcut)

Pasta de ardei copţi cu nuci este o reţetă tradiţională siriană, care poate fi folosită cu succes pe post de aperitiv.

Reţeta tradiţională siriană se numeşte Muhammara – un preparat extrem de gustos şi uşor de făcut, pe bază de ardei copţi.

Are un gust uşor dulceag, aromă de nuci şi o culoare minunată. Următoarea reţetă este o adaptare a celei originale, folosind ingrediente care se găsesc cu uşurinţă la noi.

Pastă de ardei copţi cu nuci

Ingrediente

  • 4 ardei graşi, roşii
  • 1½ căni nuci, crude sau rumenite uşor
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • ½ linguriţă piper alb măcinat
  • 2 căţei de usturoi, pisaţi
  • sare de mare, după gust

– Dacă folosiţi nucile crude, este bine să le hidrataţi/lăsaţi la inmuiati cel puţin o oră.

– Dacă înlocuiţi piperul alb cu cel negru, folosiţi mai puţin – însă este bine să folosiţi piperul alb, care este mai aromat.

Pasta de ardei copti cu nuci – un aperitiv gustos si usor de facut

Mod de preparare

Se pun ardeii graşi la copt. Folosiţi întotdeauna o plită metalică pentru a-i coace, fie ea cât de subţire, sau coaceți ardeii în cuptor.

După ce aţi copt ardeii pe toate părţile, aşezaţi-i într-un vas şi presăraţi deasupra sare grunjoasă. Puneţi deasupra un capac şi lăsaţi-i cel puţin 15-20 de minute. Astfel, pieliţa se va desprinde foarte uşor de pe ardei.

Nucile şi ardeii se taie şi se adaugă împreună cu restul ingredientelor în blender, cu excepţia uleiului care se adaugă treptat în timp ce se mixează. Se amestecă/procesează până când ingredientele se transformă într-o pastă cremoasă.

Pasta de ardei copţi cu nuci se păstrează la frigider ,acoperită cu o peliculă de ulei, pentru a nu se usca deasupra. Gustul este şi mai bun a doua zi.

Mod de servire

Pasta de ardei copţi cu nuci este un preparat destul de consistent.

Poate fi servită ca o gustare de sine stătătoare, cu lipie proaspătă sau pâine prăjită fierbinte (ideală pentru post), cu legume crude sau lângă orice tip de friptură.

Poate fi folosită ca şi sos pentru paste, cărora le dă un gust deosebit şi un aspect minunat.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *