PÂINE cu BANANE – energie pentru toată ziua

Pâinea cu banane este o pâine dulce, cu o consistență asemănătoare cu cea a unui chec.

Rețeta de pâine cu banane este gustoasă, sănătoasă și simplu de făcut.

Bananele sunt o sursă de carbohidrați (22,2%) și proteine(1.1%), potasiu și alți nutrienți. Conțin minerale și vitamine importante precum (fier, magneziu, calciu, fosfor, vitamina A, E, acid folic și caroten).

Oferă, de asemenea, o cantitate mare de fibre care dau senzația de sațietate și ajută la optimizarea tranzitului intestinal.

Consumate în special în prima parte a zilei, bananele aduc un aport considerabil de glucide și energie.  Bananele conțin trei zaharuri naturale – sucroză, fructoză și glucoză – combinate cu fibre. Astfel,  o banană poate oferi o ‘’explozie’’ de energie.

Pâine cu banane

Ingrediente

  • 3 banane bine coapte, de mărime medie
  • ¼ ceașcă ulei vegetal
  • ¼ ceașcă lapte de migdale
  • 1/2 ceașcă zahăr brut (optional)
  • 2 lingurițe extract pur de vanilie
  • 2 cești făină integrală
  • 1 linguriță pulbere de scorțișoară
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță sare
  • banane feliate, pentru decor

Adăugarea zahărului în rețetă este opțională – bananele sunt suficient de dulci încât să îl inlocuiască.

Modul de preparare

Se preȋncălzeşte cuptorul la 176 de grade Celsius. Se unge o tavă de chec (9×5) cu ulei, apoi se tapetează cu făină.

Într-un bol mai încăpător, se strivesc bananele curățate de coajă.  Miezul babanelor nu trebuie transformat în pastă.

Se adaugă peste banane zahărul brut, uleiul, vanilia și laptele de migdale, și se amestecă bine toate ingredientele.

Se adaugă apoi și făina, bicarbonatul de sodiu, sarea și scorțișoara. Se amestecă totul cu o lingură de lemn. Se toarnă compoziția în tavă și se adaugă feliile de banane în centru.

Se lasă să se coacă pentru aproximativ 45 de minute, după care se acoperă tava cu hârtie de copt și se mai lasă în cuptor (cu focul aprins) pentru încă 10-15 minute.

La final, ar trebui ca pâinea cu banane să crape deasupra și să fie aurie.

Mod de servire

Înainte de a fi servită, pâinea cu banane se lasă să se răcească complet.

Se poate savura această delicioasă pâine cu banane ca atare sau cu miere ori iaurt deasupra. De asemenea, pâinea cu banane se poate congela.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>