Plante naturiste, Tratamente naturiste

OBLIGEANA este campioana absolută în tratamentul ULCERULUI GASTRODUODENAL

Ulcerul gastroduodenal sau ulcerul gastric şi duodenal reprezintă o lezare a mucoase digestive de la nivelul stomacului sau duodenului.

Afectarea mucoasei stomacului se numeşte ulcer gastric, iar lezarea mucoasei duodenului produce ulcerul duodenal.

Dintre remediile de mare ajutor în tratarea acestei boli se remarcă obligeana, care poate fi administrată sub formă de macerat la rece sau pulbere.

Obligeana, campioană absolută

Obligeana (Acorus calamus) este campioana absolută în tratamentul acestei boli. Are un efect calmant gastric şi cicatrizant, neutralizează parţial aciditatea şi reglează secreţia de sucuri gastrice.

Are efecte antibiotice puternice (neutralizând inclusiv Helicobacter pylori) şi este un remediu puternic împotriva stărilor de nervozitate, teamă, anxietate – stări care pot declanşa şi întreţine crizele de gastrită.

Cura cu pulbere de obligeană

Rădăcinile de obligeană se macină fin cu râşniţa sau se pisează în piuă, după care se cern prin sită. Pulberea fină se păstrează într-un borcan de sticlă ermetic închis, nu mai mult de 8 zile, deoarece planta  tinde să îşi piardă rapid proprietăţile terapeutice.

  • În gastrită hiperacidă, ulcerul gastric şi duodenal, arsuri gastrice, se ia 0,5-1 gram (un vârf de linguriţă) de pulbere, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol (planta se ţine sub limbă vreme de câteva minute, după care se înghite cu apă), timp de 2 săptămâni. După 1 săptămână de pauză , cura se poate relua.

Obligeana, remediu de top pentru ulcer gastroduodenal

Cura cu macerat la rece

Într-un pahar (200 ml.) de apă rece se pune 1 linguriţă de pulbere din rădăcină de obligeană, unde se lasă să macereze timp de 8-10 ore. La final, se filtrează.

  • Ȋn tratamentul ulcerului gastroduodenal, se bea, de preferinţă, pe stomacul gol, în mai multe reprize, pe parcursul unei zile. Doza zilnică este de 2-3 pahare. Tratamentul durează minimum 2 săptămâni şi maximum 2 luni, după care se fac 10 zile de pauză şi se poate relua.

Ambele tratamentele au efecte calmante şi antiinflamatoare gastrice, ca de altfel, efecte de armonizare emoţională, ajutând la diminuarea intensităţii şi la controlul unor stări precum mânia, frustrarea, angoasa, anxietatea, stări psihice care de cele mai multe ori declanşează şi întreţin gastrita şi ulcerul.

Contraindicaţii

Obligeana este contraindicată femeilor însărcinate, deoarece poate induce avortul. De asemenea, nu va fi luată de mamele care alăptează.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>