Sfaturi

Oamenii de știință au dezvăluit TEMPERATURA ideală din DORMITOR, care ne prelungește VIAȚA

Pentru a ne păstra energia, forma fizică și tinerețea, indiferent de vârstă, ne putem îndrepta atenția către soluțiile simple și eficiente.

Printre acestea se numără și menținerea temperaturii ideale în dormitor – un truc extrem de simplu, prin care putem obține mai multă energie, care, la rândul ei, prelungește tinerețea.

Mai mult decât atât, temperatura ideală în dormitor asigură un somn odihnitor și sănătos, ceea ce ajută la regenerarea organismului.

Temperatura ideală în dormitor

Desigur, temperatura ideală în dormitor variază în funcție de temperatura medie de afară.

Și pentru că ne apropiem cu pași repezi de iarnă, când afară temperatura este scăzută, în medie undeva la -1/-2 grade Celsius, trebuie să acordăm mare atenție temperaturii din dormitor.

Potrivit cercetătorilor, aceasta nu ar trebui să depășească 17 grade Celsius.

Temperaturile mai scăzute prelungesc viața

Cercetătorii de la Universitatea din Marburg au ajuns la următoarea concluzie: muștele obișnuite, care trăiesc la o temperatură de 18 grade Celsius, ating respectabila vârstă de 180 de zile (ce corespunde vârstei umane de 150 de ani).

Pe de altă parte, suratele lor care au fost ținute la o temperatură de 28 de grade Celsius au murit după ‘’doar’’ 70 de zile.

Explicația specialiștilor este următoarea: procesele de metabolism, la temperaturi ridicate, sunt mai rapide, fapt ce atrage după sine consumarea accelerată de ‘’energie vitala’’.

Temperatura ideala in dormitor: 17 grade Celsius

Pentru a ne prelungi tinerețea, temperatura din dormitorul nostru nu trebuie să depășească 17 grade Celsius, spun cercetătorii.

Inspirați tinerețe

Fizicianul Manfred von Ardenne, laureat al premiului Nobel, a demonstrat că lipsa de oxigen stimulează apariția mai frecventă a unor boli ale bătrâneții.

S-a constat că lipsa de oxigen crește considerabil numărul congestiilor cerebrale, a cazurilor de angină pectorală sau infarct crește considerabil. Și răcelile își fac apariția mai des, iar perioada de regenerare după boală se prelungește.

Pe lângă mișcarea regulată în aer liber – care provoacă creșterea cantității de oxigen din sânge – este recomandată aerisirea zilnică a camerei.

Un amănunt util, mai ales iarna, pentru a menține temperatura ideală în dormitor. Aerul curat se ȋncălzeşte mai repede comparativ cu aerul închis.

Așadar, este recomandat să deschidem geamul, înainte de culcare, măcar pentru câteva minute, indiferent de temperaturile scăzute de afară. Pierderea de căldură se va recupera rapid.

 

 

loading...
Loading...