Sfaturi

O simplă mirosire a ULEIULUI de LAVANDĂ alungă stresul şi alină durerile în timpul şi după intervenţiile chirurgicale

Oamenii de ştiinţă au descoperit că o simplă mirosire a uleiului de lavandă are efecte foarte puternice asupra pacientului.

Folosind o aparatură de ultimă generaţie, cercetătorii au demonstrat că vaporii de ulei de lavandă ajung foarte repede în sânge.

Odată intrat în organism, el rămâne până la opt ore în sânge, exercitându-şi astfel acţiunea terapeutică.

Intervenţiile chirurgicale, mai uşor de suportat

S-a ajuns astfel la concluzia că intervenţiile chirurgicale sau stomatologice sunt mult mai uşor suportate de pacient, iar rezultatele lor sunt mult mai bune, dacă înainte le este administrată lavandă sau dacă, pur şi simplu, este inhalat uleiul volatil de lavandă.

Şi copiii supuşi intervenţiilor chirugicale sunt mai optimişti, se refac mai repede şi au mult mai puţine dureri.

Mai puţin stres şi mai puţine dureri

S-au folosit aromatizări cu ulei integral de lavandă în sălile de aşteptare ale cabinetelor stomatologice, în spitalele de pediatrie şi chiar în sălile de operaţie şi în saloanele clinicilor de obstetrică-ginecologie.

Oamenii de ştiinţă au constatat că pacienţii care au inhalat ulei de levănţică au fost mai puţin stresaţi, au avut mai puţine dureri şi au fost mai receptivi la anestezice.

Uleiul de lavanda alunga stresul si alina durerile

Uşurează naşterea

Femeile care au născut natural sau au făcut cezariană într-o sală aromatizată cu lavandă, după care au avut aceeaşi aromă difuzată în salon, au experimentat mult mai puţine complicaţii după naştere, au fost mai puţin epuizate şi nu s-au confruntat cu complicata depresie post-partum.

Ajunge rapid în sânge, unde rămâne până la 8 ore

Medicii britanici au demonstrat că vaporii de ulei de lavandă ajung foarte repede în sânge. Odată intrat în organism, el rămâne până la 8 ore în sânge, exercitându-şi din plin acţiunea terapeutică.

Săculeţul cu lavandă oferă un somn odihnitor

Un mic săculeţ de pânză (ceva mai plat) cu levănţică, pus sub pernă, ajută la un somn mai odihnitor şi mai lin, iar peste zi se poate remarca o mai bună rezistenţă psihică şi stăpânire de sine. Săculeţul cu lavandă pus sub pernă combate iritabilitatea psihică, oboseala, insomnia.

Precauţii

Pe piaţa românească predomină uleiurile de lavandă (şi nu numai) contrafăcute. Cele mai multe dintre ele sunt uleiuri volatile, din care s-au extras componentele cele mai valoroase (folosite în parfumerie şi cosmetice), rămânând o substanţă sărăcită şi, foarte adesea, diluată cu solvenţi chimici. Căutaţi aşa-numitul ulei esenţial integral de lavandă, care nu a fost sărăcit de substanţe active, singurul adecvat pentru administrarea internă şi externă, având efectele terapeutice scontate.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>