O simplă cură cu SUC de MANDARINE reglează imunitatea, metabolismul, greutatea corporală, eliminarea toxinelor

Foarte bogate în apă (peste 90%), mandarinele sunt ideale pentru hidratarea pe timpul iernii, dar și pentru detoxifierea atât de necesară în acest sezon.

În plus, ele sunt bogate în vitamina C, supranumită și vitamina imunității, dar și în alți nutrienți.

Sucul de mandarine este ideal pentru persoanele care nu suportă aciditatea specifică majorității citricelor.

Sucul este indicat, totodată, persoanelor obosite sau surmenate, care au nevoie de o băutură care să le reconforteze și să le destindă din punct de vedere psihic.

Suc de mandarine: preparare și administrare

Sucul de mandarine se obține prin simpla stoarcere, făcută cu clasicul dispozitiv manual.

Pentru a avea efecte terapeutice maxime, sucul  se consumă proaspăt, stors cu 5-15 minute înainte de a fi băut.

Pentru curele cu cantități mari și cu mai multe administrări pe parcursul zilei, sucul de mandarine poate fi ținut și 18 ore înainte de a fi băut, dar la frigider.

Se bea pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, și nu în timpul mesei sau după aceea, deoarece poate interfera negativ cu procesul digestiei.

  • Cura cu suc de mandarine durează, de regulă, între 7 și 21 de zile, timp în care se consumă între 500 și 1500 de mililitri de suc pe zi.

O simplă cură cu suc de mandarine poate regla imunitatea, metabolismul, greutatea corporală, eliminarea toxinelor.

Cea mai bună sursă de vitamina A

Mandarinele și, implicit, sucul lor, sunt cea mai bună sursă de vitamina A, ajutând la sănătatea ochilor, ȋntărind membranele celulelor sănătoase și prevenind apariția infecțiilor.

Bogat în flavonoide

Datorită conținutului bogat în flavonoide, sucul de mandarine ajută la reducerea nivelelor de colesterol ‘’rău’’ și la oprirea creșterii celulelor cancerigene.

Flavonoidele acționează ca antioxidanți și inhibitori ai inflamației din organism, prevenind astfel bolile cronice, inclusiv cancerul.

Ajută la scăderea tensiunii arteriale

Mandarinele ajută și la scăderea tensiunii arteriale în cazul persoanelor hipertensive, deoarece au un conținut ridicat de potasiu.

Ajută la absorbția fierului în organism

Mandarinele ajută la absorbția fierului în organism, luptând împotriva anemiei.

Facilitează tranzitul intestinal

Fibrele insolubile din mandarine facilitează tranzitul intestinal, reduc riscul de diverticuloză și tratează simptomele problemelor gastrointestinale. Fibrele solubile ajută la reducerea colesterolului ‘’rău’’ și la controlul nivelului de glucoză din sânge.

Sursă excelentă de vitamina C

Sucul de mandarine este bogat în vitamina C, supranumită și vitamina imunității. Vitamina C stimulează producția de limfocite C, celule imunitare care luptă împotriva bacteriilor, virusurilor și care pot anihila și celulele canceroase.

Vitamina C funcționează și ca antioxidant puternic care protejează organismul de atacurile radicalilor liberi.

Util în curele de slăbire

Sucul de mandarine dă senzația de sațietate (de sătul) și are puține calorii. De asemenea, mobilizează depozitele de grăsimi și intensifică arderile, crescând ușor metabolismul.

Contraindicații

Cura cu suc de mandarine nu le este recomandată persoanelor cu deficit de calciu sau magneziu. Cu toate acestea, situația poate fi schimbată prin administrarea unor surse naturale de calciu sau magneziu, cum ar fi dolomita (de la farmacie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

Tratamente externe pentru diminuarea durerilor în OSTEOPOROZĂ

Articol următor

ULEIUL de MORCOVI este foarte bun pentru sănătatea pielii și a părului