Rețete de slăbit

O PARĂ consumată înainte de fiecare masă ţine foamea sub control şi previne îngrăşarea bruscă după diete

Perele sunt fructe ideale de consumat îndeosebi în sezonul rece, deoarece  favorizează producţia de celule cu rol imunitar şi hrănesc organismul.

Pe lângă aceasta, perele sunt de un real ajutor în dietele de slăbit. Aceste fructe au fost recomandate în alimentaţia persoanelor cu porniri colerice încă de acum câteva mii de ani.

Secretul stă, de fapt, în coaja fructelor.

Cum ajută perele la slăbit

Coaja perelor este de mare ajutor pancreasului şi totodată, o frână în apariţia senzaţiei de foame puternică, produsă pe fondul creşterilor şi apoi al scăderilor bruşte ale glicemiei – perele au un efect de stabilizare a glicemiei.

De asemenea, datorită cojii bogate în fibre, perele sunt lent digerate şi absorbite de către organism, prelungind senzaţia de saţietate, chiar şi atunci când sunt ingerate împreună cu alte alimente.

Toate aceste proprietăţi le recomandă pentru ţinerea cu mai multă uşurinţă a regimurilor hipocalorice, precum şi pentru evitarea efectului de yo – yo (îngrăşare bruscă), produs adesea după încheierea programelor de slăbit.

Cum trebuie consumate perele

Perele prelungesc senzatia de satietate

Pentru ţinerea sub control a greutăţii, se consumă câte o pară, cu tot cu coajă, de fiecare dată înainte de masă.

Se aleg pere bine coapte, cu coaja sănătoasă, nestricată. Perele se mestecă foarte bine, de minimum 30 de ori fiecare înghiţitură, astfel încât organismul să poată extrage toate substanţele utile din această parte a fructelor.

Spălate foarte bine

Înainte de a fi mâncate, pentru îndepărtarea eficientă a murdăriei, perele se spală foarte bine, eventual să ţin în apă timp de  jumătate de oră.

Pentru îndepărtarea eventualelor urme de pesticide de pe coajă, în apa în care sunt ţinute perele se poate adăuga şi un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Stimulează imunitatea

Pe lângă ţinerea sub control a greutăţii, perele au şi un puternic efect de stimulare a capacităţii naturale de apărare a organismului.

Astfel spus, ele stimulează organismul să producă mai multe celule ale sistemului imunitar, activându-le pe cele deja existente şi făcându-le mai eficiente în lupta cu viruşii sau cu bacteriile. Încă un motiv în plus pentru a le consuma cu încredere pe perioada iernii.

Contraindicaţii

Perele crude sunt contraindicate persoanelor cu gastrită sau colită de fermentaţie.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>