Sfaturi, Tratamente naturiste

O oră de PLAJĂ la care este expus un COPIL stimulează organismul să sintetizeze VITAMINA D suficientă pentru o săptămână

Lumina soarelui are efecte de excepţie asupra sănătăţii, a dispoziţiei noastre şi chiar a performanţelor intelectuale.

Expunerile la soare de scurtă durată (aproximativ 60 de minute) şi mai frecvente sunt mult mai benefice pentru organism decât şedinţele lungi de stat la soare, zi de zi.

Studiile arată că plaja poate fi extrem de benefică pentru sănătatea copiilor:

Stimulează organismul să sintetizeze vitamina D

O oră de expunere la soare/de plajă la care este expus un copil stimulează organismul să sintetizeze vitamina D suficientă pentru o săptămână.

Vitamina D ajută la asimilarea calciului şi fosforului, întăreşte oasele şi dantura, stimulează dezvoltarea sistemului nervos şi previne deficienţele imunitare.

Pentru ca organismul lor să sintetizeze suficientă vitamina D, copiii cu vârsta peste 2 ani ar trebui să facă sistematic băi de lumină solară.

Împiedică anemierea copilului

Studii de medicină experimentală au arătat că sub acţiunea soarelui creşte producţia de globule roşii (erotrocite) a organismului, împiedicând anemierea copiilor.

Cu toate acestea, expunerea la radiaţia solară nu trebuie să fie excesivă, caz în care apare o suprastimulare şi o dereglare a producţiei de elemente figurate ale sângelui.

Expunerea la soare ajuta organismul sa sintetizeze vitamina D

Previne şi ameliorează obezitatea infantilă

Copiii cu probleme de greutate care fac o baie de lumină cu o durată de o oră, în fiecare zi, sunt mult mai dispuşi să îşi corecteze comportamentul alimentar şi au o voinţă mai mare.

Expunerea la lumină puternică poate reduce treptat apetitul alimentar nocturn şi poate combate stările de agitaţie psiho-motorie, asociate cu apetit alimentar excesiv.

Se evită expunerea la soare între orele 11-15

Expunerea la soare tebuie evitată între orele 11-15, mai ales în cazul copiilor – în această perioadă are loc un adevărat ‘’bombardament’’ cu radiaţii ultraviolete puternice, ce pot produce mutaţii celulare şi diverse boli.

Fapt valabil inclusiv pe timp noros, care dă doar o falsă senzaţie de protecţie.

În schimb, dimineaţa şi după amiaza, lumina soarelui este mult mai blândă şi prietenoasă cu organismul.

Copiii cu vârste de până la doi ani, mai expuşi riscurilor

În primii doi ani de viaţă, pielea copiilor nu este pregătită pentru a se apăra de razele solare, din cauza nivelului redus de melanină – pigmentul care protejează împotriva ultravioletelor.

De asemenea, razele atacă mai uşor pielea pentru că este mai subţire decât a adulţilor, ajungând astfel până la melanocite – celulele responsabile cu producţia de melanină – crescând ameninţător riscul de a dezvolta cancer de piele la vârsta adultă.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>