O combinație cu efecte uimitoare pentru persoanele care ADORM GREU și se trezesc mai OBOSITE decât la culcare (tulburări de SOMN)

Calitatea somnului influenţează starea psihică, iar starea psihică poate influenţa somnul.

Somnul insuficient afectează negativ întreg organismul:

  • inima
  • plămânii
  • rinichii
  • apetitul
  • metabolismul şi controlul greutăţii
  • funcţionarea sistemului imunitar şi rezistenţa la afecţiuni
  • sensibilitatea la durere
  • timpul de reacţie
  • starea de spirit şi funcţionarea creierului.

Numărul persoanelor cu un somn greu, care se trezesc mai obosite decât la culcare, este în continuă creștere.

O astfel de tulburare de somn se datorează fie unei stări de epuizare cronică, fie unor disfuncționalități ale sistemului nervos.

Un leac cu efecte excepționale este combinația de pelin și chimen.

Tratament cu pelin și chimen contra tulburărilor de somn

Se recomandă combinația în proporții egale de frunze de pelin (Arthemisia absinthum) și semințe de chimen (Carum carvi). Din fiecare plantă se face o tinctură după rețetele prezentate mai jos:

Tinctură de pelin

Se pun într-un borcan 15 linguri de pulbere de frunze de pelin, peste care se toarnă 2 pahare (400 ml) de alcool alimentar de 50 de grade.

Se închide borcanul ermetic și se lasă la macerat vreme de 10 zile, după care se filtrează, iar tinctura rezultată va fi pusă în sticluțe mici, închise la culoare.

Tinctură de chimen

Se pun într-un borcan 15 linguri de pulbere de semințe de chimen, peste care se adaugă 2 pahare (400 ml) de alcool alimentar de 50 de grade.

Se închide borcanul ermetic și se lasă la macerat vreme de 10 zile, după care se filtrează. Tinctura  rezultată se păstrează în sticluțe mici, închise la culoare.

Modul de administrare

Cele două tincturi se combină în proporții egale.

Din acest amestec se iau seara, cu 10 minute înainte de culcare, 50 de picături adăugate în puţină apă, putându-se ajunge gradat, dacă nu apar efectele scontate, la 150 de picături, administrate în doză unică.

Administrarea se face pe stomacul gol, iar ultima masă va fi servită cu minimum 3 ore înainte de culcare.

Tratamentul va fi urmat pe o perioadă de timp de 21 de zile, după care se face o pauză de 10 zile. Tratamentul se poate relua dacă este nevoie.

Efectele sunt uimitoare: somnul devine mult mai ușor și mai limpede, iar pacientul se va trezi înviorat și bine dispus.

Contraindicații

Sarcină, alăptare, bolnavi foarte slăbiți, bătrâni, copii, ulcer stomacal, enterocolite, hemoragii interne, accident vascular cerebral, epilepsie, dereglări psihice, alcoolism, alergie la plantele din familia Apiaceae (Umbeliferae).

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>