Nu veţi mai răci, dacă consumaţi astfel GRAPEFRUITUL – un fruct mai bun decât aspirina

Vitamina C din grapefruit (Citrus paradisi) întăreşte capacitatea de apărare a organismului.

Grapefruitul fortifică sistemul imunitar şi creşte puterea de autovindecare.

Mai ales în această perioadă (pentru un sistem imunitar slăbit), este bine ca în fiecare dimineaţă, la micul dejun, să se mănânce o jumătate de grapefruit, ca atare au cu puţină miere.

Grapefruitul, asemănător cu aspirina

Grapefruitul  conţine derivați ai acidului salicilic, substanţe cu o acţiune foarte asemănătoare cu aspirina, însă fără efectele adverse ale acesteia.

Sucul de grapefruit are efecte antiinfecțioase şi stimulează imunitatea prin concentraţia mare de vitamina C. Totodată, ameliorează simptomele gripei: dureri de cap, dureri musculare, senzaţie de vertij, astenie.

Pentru răceli, infecţii gripale, se recomandă următoarele remedii cu suc de grapefruit:

Suc de grapefruit, portocale şi mandarine

Se consumă, timp de 3 zile la rând, 1 litru de suc de grapefruit, portocale şi mandarine (combinate), proaspăt stors, în care se adaugă şi puţină miere polifloră. Sucul se bea în reprize.

Grapefruitul are efecte antiinfectioase si stimuleaza imunitatea

Suc de grapefruit şi portocale

Se consumă, timp de 3 zile la rând, 1 litru de suc de grapefruit şi portocale (în proporţii egale), proaspăt stors, în reprize.

Un  grapefruit de 200 de grame asigură necesarul de vitamina C pentru o zi întreagă, cunoscută pentru proprietatea sa de stimulare a imunităţii, ţinând răceala şi gripa la distanţă.

Portocalele se digeră foarte uşor, iar substanţele nutritive pe care le conţine stimulează sistemul imunitar, fiind astfel recomandate ca adjuvant în tratamentul răcelilor şi al stărilor febrile.

Datorită conţinutului mare de vitamina C, mandarinele previn răcelile, întărind sistemul imunitar. Sunt cea mai bună sursă de vitamina A, prevenind apariţia infecţiilor.

Pentru a mări aportul de vitamina C:

Vitamina C este importantă îndeosebi în cazul persoanelor care fumează. În cazul lor, creşte riscul de apariţie a răcelii, ca de altfel, nevoia organismului de a asimila aceasă vitamină ce acţionează ca şi antioxidant.

La micul dejun se bea un suc de portocale. La gustare, se savurează o jumătate de grapefruit, sau se adaugă câteva felii de mandarine la salata de prânz.

Toate sunt bogate în vitamina C, care  contribuie la dezvoltarea celulelor imunitare, îmbunătăţeşte funcţionarea anticorpilor şi a macrifagelor, are caracter antiviral şi antibacterian.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>