Sfaturi

Nu vă mai VOPSIŢI PĂRUL la fiecare 4 săptămâni – dublaţi, astfel, riscul apariţiei CANCERULUI

Studiile de marketing au arătat că din ce în ce mai multe persoane îşi vopsesc părul, la o vârstă din ce în ce mai fragedă.

Astfel s-a ajuns la concluzia că în unele ţări aproximativ 60% din femei şi 10% din bărbaţi îşi vopsesc părul în mod regulat.

Drept urmare, specialiştii şi-au îndreptat atenţia spre verificarea ipotezei unei asocieri între utilizarea produselor chimice pentru vopsit părul cu apariţia unor afecţiuni grave, cum ar fi cancerul.

Vopsitul părului dublează riscul apariţiei cancerului

Conform unui studiu realizat de ‘’Scientific Committee on Consumer Products’’ şi publicat în ‘’Internaţional Journal of Cancer’’:

  • vopsirea regulată a părului, utilizând produsele existente pe scară largă pe piaţă, conţinând ingrediente chimice, de sinteză, poate conduce la apariţia cancerului de vezică urinară.

Cine îşi vopseşte părul la fiecare 4 săptămâni, dublează riscul apariţiei cancerului de vezică. De vină sunt substanţele prezente în coloranţi, ca de pildă, arylamina, un agent provocator extrem de periculos al carcinomului vezicii.

De ce cancer al vezicii urinare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că există dovezi pentru care vopsitul părului creşte riscul de cancer al vezicii urinare.

Întrucât scalpul este o regiune a corpului intens vascularizată, orice componentă cancerigenă din compoziţia vopselurilor de păr poate fi transportată cu uşurinţă în organism, concentrându-se în urină.

În plus, cercetătorii mai susţin că vopseaua închisă la culoare are o concentraţie mai mare de chimicale decât cea deschisă la culoare.

Vopsitul parului o data pe luna dubleaza riscul de declansare a cancerului

Pot provoca cancer limfatic

Specialiştii su demonstrat conexiunea dintre creşterea numărului de cazuri de cancer limfatic în rândul femeilor şi utilizarea, din ce în ce mai mult, a vopselurilor pe bază de substanţe chimice.

Un studiu publicat în ‘’American Journal of Epidemiology’’ demonstrează că 10% din limfoamele (tumori canceroase ale ganglionilor limfatici) prezente în rândul femeilor pot fi atribuite vopsirii părului cu produse chimice.

Pericolul din vopselurile de păr

Amoniacul, resorcinolul, parabenii şi PPD (p-phenylenediamina) sunt ingrediente chimiice utilizate la fabricarea acestor vopsele, cu scopul de a obţine o culoare de cât mai lungă durată. Totodată, acestea sunt alergeni, putând provoca, în funcţie şi de sensibilitatea fiecărei persoane, reacţii alergice şi chiar cancer.

Amoniacul, spre exemplu, este responsabil pentru senzaţia de arsură a pielii capului şi mirosul înţepător pe care le resimţiţi atunci când vă vopsiţi părul.

PPD-ul utilizat în produsele de colorare a părului poate declanşa reacţii alergice, precum dermatite faciale şi chiar umflături ale tenului. Din cauza toxicității ridicate, utilizarea acestei substanţe în vopselurile de păr a fost interzisă în Germania, Franţa şi Suedia.

Sfatul specialiştilor

Vopsiţi-vă doar o dată la 3 luni, între timp folosind doar şampoane colorante neutre.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>