Plante naturiste, Tratamente naturiste

Nu mai aruncaţi FRUNZELE de MORCOV! Fac minuni pentru sănătate

Frunzele de morcov  (Daucus carrota) se culeg odată cu rădăcina, începând din luna iunie şi până în luna octombrie.

Deşi deseri ignorate, frunzele de morcov sunt adevărate medicamente naturale.

Spre exemplu, ele sunt foarte bogate în clorofilă – care nu a putut fi niciodată sintetizată în laborator – o substanţă cu proprietăţi antitumorale, depurative şi antioxidante remarcabile.

Studiile au arătat că frunzele de morcov au proprietăţi antitumorale directe, susţinând organismul afectat de tratamentele contra cancerului, radio sau chimio-terapeutice.

Există mai multe moduri de preparare şi folosire a frunzelor de morcov:

  • Ca adaos în mâncare

Frunzele se spală foarte bine, se taie fin şi se pun împreună cu mărar, pătrunjel sau ţelină în tocăniţe, ciorbe, supe, etc, după prepararea termică a mâncării.

  • Ca salată

Se spală o mână de frunze de morcov, se taie fin, se amestecă bine cu frunzele tocate de la o legătură de pătrunjel şi, eventual, de la o legătură de mentă proaspătă, cu suc proaspăt de lămâie şi cu roşii tăiate subţire. Se consumă dimineaţa, ca aperitiv, sau la prânz şi la cină, împreună cu felul doi.

  • Ca suc

Se adaugă în vasul blenderului 2 mâini de frunze proaspete şi 10 linguri de apă. Se amestecă bine, după care se lasă o jumătate de oră la macerat şi se filtrează. Sucul se consumă imediat sau se păstrează la frigider, maximum 4 ore. De regulă, se iau câte 50 ml. de suc de frunze de morcov, diluat cu aceeaşi cantitate de suc de rădăcină de morcov, de 3 ori pe zi.

Frunzele de morcov pot fi de un real ajutor în tratamente pentru:

Boală canceroasă

Se consumă câte 150 ml. suc proaspăt de frunze de morcov, în trei reprize, zilnic. După 2 luni de tratament, se face o pauză de 2-3 săptămâni şi apoi se poate relua.

Frunzele de morcov au proprietati antitumorale si antioxidante remarcabile

Hepatită virală de tip A, B şi C

Se recomandă cure cu suc din frunze de morcov, alternate cu suc din frunze de pătrunjel – inhibă multiplicarea viruşilor hepatitici. Se consumă câte 200-300 ml. suc, zilnic, timp de 1 lună. După această perioadă, se consumă câte 150 ml. suc de frunze de pătrunjel, timp de 1 lună.

Scăderea valorilor colesterolului negativ (LDL)

Se consumă câte o porţie de 100 de grame de salată la fiecare masă cu alimente ce conţin grăsimi.

Efect antioxidant

Pentru încetinirea proceselor de îmbătrânire, prevenirea afecţiunilor degenerative şi menţinerea tinereţii ţesuturilor, se consumă 100 de grame de salată, o dată la două zile, în cure de 2-3 luni.

Adenom de prostată, adjuvant în prostatită

Se consumă în fiecare zi câte o salată de frunze de morcov preparată după reţeta prezentată. Se ţin cure de 1 lună, cu pauză de 1-2 săptămâni.

Ganglioni limfatici măriţi (adenopatie)

Se consumă câte 50 ml. de suc proaspăt de frunze de morcov, de 3 ori pe zi.

Edeme

Se consumă, zilnic, câte o porţie de salată sau 100 ml. suc de frunze. Frunzele de morcov au  efecte de mobilizare a apei din ţesuturi şi de eliminare a acesteia sub formă de urină.

Disurie, retenţie urinară

Se consumă salată cu morcov şi pătrunjel. În această categorie de afecţiuni, efecte favorabile au şi zarzavaturi ca: leuşteanul, mărarul, ţelină şi asmăţuiul.

loading...
Loading...