Plante naturiste, Tratamente naturiste

Nu mai aruncaţi BRADUL de Crăciun – iată câte puteţi face cu el după ce au trecut sărbătorile!

Un tablou pe care îl vedem zilnic după sărbători: pe stradă, pe după blocuri, lângă tomberoane, găsim brazi aruncaţi după ce şi-au făcut datoria de pomi de Crăciun.

O adevărată irosire, având în vedere faptul că bradul ne poate vindeca de multe probleme, în unele cazuri chiar mai bine decât medicamentele de pe piaţă.

Cum îl folosim

Procedeul este foarte uşor: acele de brad se curăță de pe crengi (când pomul este uscat, procedeul e foarte uşor), se păstrează în pungi de plastic, în congelator sau pe balcon, şi se folosesc pentru diverse tratamente.

Băutură din ace de brad, măceşe şi ceapă

Este excelentă pentru creşterea imunităţii, vitaminizarea organismului în caz de răceală şi amenoree, pentru îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.

Mod de preparare

Peste 5 linguri de ace de brad mărunţite, 3 linguri de măceşe zdrobite şi 2 linguri de coajă de ceapă mărunţită se toarnă 700 ml. de apă rece şi totul se pune la fiert, la foc mic, acoperind recipientul cu un capac.

Când apa începe să clocotească, capacul se îndepărtează, iar după 10 minute vasul se ia de pe foc, se înveleşte bine cu prosoape de bucătărie şi se lasă să se răcească treptat, până în dimineaţa următoare, când preparatul se strecoară.

Administrare

Se bea câte 1  ceaşcă, o dată pe zi, pe stomacul gol, timp de 3 luni.

În cazul celor care au suferit accidente vasculare cerebrale, este bine ca în fiertura din ace de brad să se adauge lămâie: 3 lămâi se curăță de coajă, se dau prin maşina de tocat şi se adaugă peste preparatul fiert şi răcit. În acest caz, tratamentul se administrează timp de 2 săptămâni.

Toate partile bradului au calitati terapeutice

Comprese pentru dureri în articulaţii

În 150 ml. apă se pune 1 lingură de ace de brad tocate. Se aduc până la punctul de fierbere, se lasă pe foc timp de 20 minute şi se strecoară.

 • În fiertură se înmoaie o bucăţică de ţesătură de lână, se stoarce uşor, se aplică pe articulaţia bolnavă şi se lasă să acţioneze 30 minute. Procedeul se repetă pe o perioadă de 21 de zile.

Pernă cu ace de brad contra insomniei

O pernuţă mică (10-15 cm.) se umple cu ace de brad, 2-3 crenguţe de mentă, 3-4 flori de hamei, de levănţică sau de muşeţel şi câteva petale de trandafir.

 • Înainte de culcare, pernuţa se pune lângă perna pe care dormim.

Băi cu ace de brad împotriva stresului şi durerilor

Combat epuizarea fizică, oboseala cronică, stresul, îmbunătăţesc circulaţia sanguină şi ameliorează durerile articulare.

 Două căni de ace de brad şi cinci litri de apă se pun la fiert la foc mic, vreme de 20 de minute. Se acoperă vasul, iar lichidul la infuzat, timp de 12 ore.

 • Fiertura se toarnă apoi în apa pregătită pentru baie, la o temperatură de 37-38 de grade Celsius. Baia durează aproximativ 20 de minute şi se face o dată la trei zile, fără restricţii de timp.
loading...
Loading...

7 Comments

 1. 1

  Nu va suparati, exista o lege stricta de depozitare a gunoiului…inclusiv ”braduletii ”uscati, post Craciun-An Nou!!!
  Nerespectarea legii duce la amenzi mari,, si mai rau.
  Incercati sa ”donati” braduletul fara ace, celor ce se incalzesc cu lemne!
  Numai bine!

 2. 2
 3. 4
 4. 5
 5. 6
 6. 7

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>