NECTAR de PERE pentru creşterea imunităţii

Perele ajută la întărirea capacităţii de apărare a organismului.

Dulci, zemoase şi gustoase, perele sunt bogate în vitamine şi săruri minerale, reprezentând o sursă importantă de antioxidanţi.

Conţin fibre, vitamina A, B1, B2, C, K, potasiu, magneziu, sodiu, calciu, fier, fosfor, cupru, iod. Cuprul şi vitamina C au acţiune antioxidantă care protejează celulele de nocivitatea radicalilor liberi.

Vitamina C din pere stimulează celulele în lupta împotriva infecţiilor, ucide bacteriile şi virusurile.

Se consumă cu coajă

Coaja perelor are un parfum intens dat de nişte substanţe aromatice cu efect vindecător foarte puternic. Mai mult de 60% din vitaminele C şi A, din potasiul şi magneziul din pere sunt concentrate în coajă.

Stimulează imunitatea

Perele galben-roşiatice conţin flavonoide, cunoscute ca substanţe cu un puternic efect de stimulare a capacităţii naturale de apărare a organismului.

Mai exact, substanţele care colorează coaja perelor stimulează organismul să producă mai multe celule ale sistemului imunitar, activându-le pe cele deja existente şi făcându-le mai eficiente în lupta cu viruşii sau cu bacteriile.

Toate acestea recomandă perele ca remediu excepţional pentru imunitate, deficienţe imunitare, infecţii asociate cu febră.

Nectarul de pere intareste imunitatea organismului

Nectar de pere

Ingrediente

  • 3-4 pere de mărime medie, cu tot cu coajă
  • 2 linguri de miere
  • 1 litru de apă

Mod de preparare

Se spală perele, se taie în bucăţi mici şi se adaugă în blender, împreună cu apa şi mierea. Se amestecă timp de 5 minute. Nectarul astfel obţinut se păstrează într-o sticlă cu dop, la frigider.

Administrare

  • Se consumă cel puţin 1 litru de nectar de pere pe parcursul unei zile, pe stomacul gol, în cură de 1-2 săptămâni.

Nectarul de pere astfel preparat  favorizează producţia de celule cu rol imunitar, ameliorează stările febrile, hrănesc organismul, ajutându-l să lupte cu boala. Este recomandat pentru creşterea imunităţii, în deficienţe imunitare, infecţii asociate cu febră.

Efectele antioxidante ale perelor întăresc imunitatea organismului, astfel că este recomandat consumul lor mai ales în stare proaspătă, în perioada gripelor şi a răcelilor.

De asemenea, perele sunt excepţionale în tratarea afecţiunilor renale şi urinare, a bolilor cardio-vasculare, dar şi în intoxicaţii şi în bolile care apar pe fondul deficienţelor imunitare.

Contraindicaţii

Nectarul de pere nu este recomandat persoanelor cu gastrită sau colită de fermentaţie.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *