Nectar de Pere cu Miere – Scade Nivelul Colesterolului şi Trigliceridelor din Sânge

Sucul de pere are o gama largă de vitamine şi antioxidanţi, care ajută la consolidarea sistemului imunitar, ridicând o barieră împotriva răcelilor, tusei, gripei, inflamaţiilor, prevenind anemia, artrita, guta, reducând, totodată, nivelul colesterolului şi al trigliceridelor din sânge.

Calmant, cu un gust uşor şi plăcut, sucul (nectarul) de pere este bogat în substanţe nutritive şi conţine, de asemenea, o cantitate semnificativă de pectină, o fibră solubilă în apă.

Indice glicemic redus

Perele se prezintă cu un indice glicemic redus (30), fiind digerate şi absorbite mult mai lent, spre deosebire de alimentele cu un indice glicemic mediu sau mare.

Prin urmare, fructele zemoase şi parfumate sunt recomandate în prevenirea obezităţii, diabetului şi a bolilor coronariene. În cazul diabeticilor, perele îmbunătăţesc nivelul de glucoză din sânge, contribuind la pierderea în greutate şi la îmbunătăţirea concentraţiei.

Adevărate farmacii naturale

Indiferent de dimensiune, culoare şi gust, perele sunt fructe delicioase care conţin aproximativ 80% apă, precum şi fibre, acizi organici liberi, potasiu, fier , vitamine din grupul B şi vitamina C.

În compoziţia perelor se regăseşte fructoză din belşug, cel mai dulce zahăr natural, de care creierul are nevoie pentru a funcţiona, îndeosebi în perioadele de stres.

Pe lângă efectul sedativ, perele sunt bune remineralizante, diuretice, depurative şi laxative, motiv pentru care sunt recomandate în tratarea asteniei, anemiei, gutei, durerilor articulare.

Cum se obţine sucul (nectarul) de pere

Perele bine coapte, cu tot cu coajă, se pasează în mixerul electric, după care se adaugă apă şi miere. Pasta obţinută se consumă cât mai proaspătă posibil, cu 15 – 30 de minute înainte de masă.

Beneficiile consumului de nectar de pere natural

♣ Menţinerea ochilor sănătoşi

♣ Prevenirea apariţiei cancerului

♣ Efecte benefice asupra ovarelor şi testiculelor

♣ Tratarea inflamaţiilor, artritei şi gutei

suc de pere

Sucul de Pere Intareste Sistemul Imunitar

♣ Atenuarea constipaţiei

♣ Reducerea febrei şi calmarea durerilor în gât

♣ Efect sedativ şi calmant al sistemului nervos

♣ Efect cicatrizant asupra tenului

Pe lângă restul nutrienţilor, sucul de pere este bogat în fibre alimentare, ceea ce îl recomandă în mod special în câteva afecţiuni:

Colesterol şi trigliceride mărite

Substanţe nedigerabile, fibrele alimentare ajută la reducerea nivelului colesterolului şi al trigliceridelor din sânge.

♣ Pentru scăderea colesterolului total şi al colesterolului negativ cu peste 10%, se vor consuma 3 pahare de suc proaspăt de pere, zilnic, pe o perioadă de 60 de zile.

Constipaţie

În timp ce enzimele, zaharurile complexe şi acizii organici din sucul de pere contribuie la normalizarea florei intestinale, fibrele alimentare împing materiile reziduale din intestin.

♣ Pentru a scăpa de constipaţie, se consumă câte o porţie de minimum 200 ml. suc de pere cu coajă, amestecat cu miere lichidă (de preferat, miere de mană), cu 30 de minute înaintea micului dejun şi a cinei, minimum 10 zile. După o pauză de de 4 zile, cura se poate relua, la nevoie.

Gută

Sucul de pere mobilizează semnificativ sărurile acidului uric din ţesuturi, ajutând la eliminarea lor prin urină. Efectul antiinflamator contribuie la rărirea şi chiar la eliminarea crizelor de gută, articulaţiile afectate redobândindu-şi aspectul normal şi mobilitatea. De asemenea, tratamentul este indicat pentru vindecarea şi mai ales, prevenirea  calculilor renali, formaţi din sărurile acidului uric (uraţi).

♣ Împotriva gutei, nivelului ridicat al ureei din sânge, se consumă câte 0,5 – 0,75 de suc de pere, în fiecare zi, pe o perioadă de minimum 21 de zile.

Fumat

Catehinele, acele substanţe prezente în coaja perelor, inactivează cei peste 60 de compuşi cancerigeni din fumul de ţigară.

Consumul regulat de suc de pere reduce mult efectele nocive ale fumatului, atât în cazul fumătorilor activi, cât şi în cazul victimelor passive.

Precauţii

Sucul de pere este contraindicat persoanelor cu gastrită acută, colită de fermentaţie sau rectocolită ulcero – hemoragică.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *