MUŞCATA elimină ACNEEA şi RIDURILE – cum o folosim

Temperaturile scăzute, vântul şi poluarea solicită funcţiile pielii.

În perioada sezonului rece, tenul are tendinţa de a se deshidrata, celulele moarte blocând porii, fapt ce determina apariţia acneei.

Un remediu natural pentru îngrijirea pielii, în sezonul rece, este muşcata – floarea pe care ne-am obişnuit să o vedem la fereastră.

Însă, pe lângă frumuseţea ei plină de farmec şi energie, muşcata este şi o excelentă plantă-medicament. Ea poate înlocui remediile antiacneice din comerţ, curăţând pielea de coşuri şi acnee.

Tratament pentru acnee, cu frunze de muşcată roşie

Se toacă mărunt 5-6 frunze de muşcată roşie, după care se strivesc cu o lingură de lemn. Pasta obţinută se aplică pe locurile cu probleme şi se lasă să acţioneze timp de 15 minute, zilnic.

Gel de muşcată rozacee

Gelul conţine substanţe antiinflamatoare şi antiseptice. Aplicat vreme de câteva săptămâni, gelul cu muşcată rozacee, gălbenele şi levănţică poate reduce vizibil simptomele externe, calmând erupţia specifică acneei.

Ingrediente necesare

  • 10 flori de muşcată rozacee (Pelargonium graveolens), cu frunze şi tulpini
  • 8 flori de gălbenele de grădină
  • 20 inflorescenţe de levănţică
  • 200 ml. apă
  • 1 plic gelatină vegetală
  • 5 linguriţe votcă
  • 20 picături ulei de tea tree (arbore de ceai)

Muscata are efect antibacterian

Mod de preparare

– Florile, frunzele şi tulpinile de muşcată se mărunţesc, apoi se pun într-un castron mare, împreună cu cele de gălbenele şi de levănţică.

– Apa se dă în clocot, se toarnă peste flori şi se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, până când împrumută culoarea florilor. Se toarnă, apoi, într-un blender – cu plante cu tot – şi se mixează. Amestecul se strecoară printr-un tifon, într-un castron curat.

– Separat, în alt vas, se dizolvă gelatina cu 2 linguri de apă rece şi se adaugă infuzia strecurată puţin câte puţin, ca să nu se adune cocoloaşe. Se adaugă apoi votca şi uleiul de tea tree. Se amestecă până când se obţine consistența unui gel şi se toarnă – printr-o pâlnie – într-un borcan pentru cremă sau într-un dozator cu pompă.

Ulei cu flori de muşcată roşie şi petale de trandafir, împotriva ridurilor

Muşcatele netezesc pielea, au efect antibacterian şi antioxidant, iar trandafirul amplifică funcţia ei de apărare şi calmează roşeaţa.

Reţeta

Se umple 1/4 din borcan cu flori proaspete de muşcată roşie, sau 1/6 din borcan cu flori uscate. Se adaugă 1/2 de borcan de petale proaspete sau 1/4 de borcan de petale uscate de trandafir.

Se acoperă cu ulei de măsline, de floarea-soarelui (presat la rece)sau de dovleac. Se închide borcanul şi se pune într-un loc cald, dar nu expus direct razelor solare. După 14 zile, se strecoară uleiul printr-o sită deasă, apoi printr-un filtru de cafea. Are o durabilitate de minimum 6 luni.

Aplicare

Se masează 2 picături pe faţa curăţată.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *