MUGURII de PIN taie ca prin farmec apetitul alimentar

Mugurii de pin (Pinus silvestris) ne stau la dispoziţie începând cu luna martie, până în iunie, în funcţie de zona în care se află copacii.

Aceştia sunt o adevărată colecţie de substanţe vindecătoare cu efecte dezinfectante, detoxifiante, stimulente ale rinichilor, reȋntineritoare generale.

Taie ca prin farmec apetitul alimentar

Poate mai puţin cunoscut este faptul că mugurii de pin sunt un remediu perfect împotriva obezităţii.

Extrem de bogaţi în răşină şi cu un gust aromat puternic, mugurii de pin proaspeţi/cruzi, mestecaţi îndelung, taie ca prin farmec apetitul alimentar, fiind astfel de un real ajutor în curele de slăbire.

Recoltarea mugurilor de pin

Se culeg mugurii care au două degete lungime. Se pot păstra în pungi de hârtie, în frigider, pe o perioadă de 7-10 zile, timp în care pot fi consumaţi ca atare.

Administrarea mugurilor de pin

Se consumă 2-3 muguri de pin proaspeţi, cu 5 minute înainte de fiecare masă.

Mestecaţi îndelung, mugurii de pin taie pofta de mâncare ca prin farmec. Deşi au un gust amar nu foarte plăcut, mugurii deţin  virtuţi de reglare a apetitului aproape miraculoase. Prin urmare, ‘’efortul’’ va merita din plin.

Mugurii de pin taie pofta de mancare

Ajută la pierderea în greutate

Mugurii de pin pot ajută foarte mult în dietele pentru pierderea kilogramelor în plus.

Studiile au demonstrat că mugurii de pin sunt foarte eficienţi în suprimarea apetitului. Acidul pinolenic stimulează CCK (colecistochinina), un hormon care dă semnale creierului că stomacul este plin.

Oferă energie

Mugurii de pin sunt o sursă excelenţă de energie, deoarece conţin fier –  principalul constituent al hemoglobinei, pigmentul responsabil cu transportul oxigenului în organism. Un aport corespunzător de fier în organism contribuie la combaterea stării de oboseală şi la recăpătarea energiei.

Alte beneficii ale mugurilor de pin proaspeţi

– surse valoroase de vitamine: vitamina E protejează celulele de atacul radicalilor liberi, iar complexul de B-uri menţin sănătatea pielii, favorizează buna funcţionare a aparatului vizual, a metabolismului şi a sistemului nervos.

– surse de minerale: manganul menţine sănătatea oaselor, iar cuprul intervine în procesul de producere a globulelor roşii şi menţine sănătatea pielii; mugurii de pin conţin şi cantităţi însemnate de calciu, fier şi fosfor.

– menţin sănătatea inimii: cantitatea însemnată de acizi graşi nesaturaţi scad nivelul colesterolului ‘’rău’’ şi al trigliceridelor, favorizând sănătatea cardiovasculară.

– reduc riscul apariţiei cancerului: antioxidanţii luptă cu radicalii liberi care favorizează apariţia cancerului şi a altor tipuri de maladii cronice, ajutând organismul să dezvolte rezistenţă în faţa agenţilor infecţioşi şi a virusurilor.

Loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *