Motivele pentru care să consumăm CIOCOLATĂ NEAGRĂ, zilnic, în timpul iernii

Ciocolata neagră este un antioxidant redutabil, încetinind procesele de ȋmbătrânire și prevenind apariția unei sumedenii de boli.

Se recomandă ciocolata amară, formată doar din grăsimea extrasă din cacao (untul de cacao) și partea neagră, foarte aromată, din boabele de cacao (păstrează multe dintre principiile active din cacao).

Ciocolata neagră înseamnă toate sortimentele de ciocolată în care cacao (unt de cacao + pudră inchisă la culoare) este minimum 70%.

Doza zilnică recomandată

Ciocolata neagră nu trebuie consumată în doze mai mari de 30 de grame pe zi. Peste această cantitate, crește riscul de ȋngrăşare.

Această doză poate fi dublată numai în cazul celor care depun efort fizic susținut, care se confruntă cu deficiențe de greutate sau au nevoie de un plus energetic, pe o perioadă scurtă de timp.

Cel mai bine este ca ciocolata să se consume între meșe, pentru a nu interfera prea mult cu procesele digestive și pentru a uniformiza eliberarea glucozei în sânge.

Acum, în sezonul rece, există câteva motive în plus pentru a consuma ciocolată neagră:

Ține sub control hipertensiunea

Ciocolata neagră determină organismul să pună în circulația sanguină substanțe care determină musculatură netedă a vaselor de sânge să se dilate. Aceasta aduce după sine scăderea tensiunii arteriale.

Se recomanda 1-2 pătrățele (7-14 g ciocolată neagră) consumate odată. Efectul apare la aproximativ o oră – o oră și jumătate după ingerare, durând circa 120-180 de minute.

Previne infarctul, accidentul vascular

Riscul de accident vascular cerebral este mai mare iarna, când temperaturile scad brusc, vasele de sânge se contractă, iar capacitatea inimii de a pompa sânge în corp este mult îngreunată.

Apare, astfel, întreruperea irigării cu sânge a unei părți a creierului, favorizată și de creșterea vâscozității sângelui, generată de frig.

Datorită efectului principiilor active din cacao asupra colesterolului, trigliceridelor și a tensiunii arteriale, dar și asupra psihicului, consumul sistematic de ciocolată neagră aduce după sine o scădere a riscului de infarct și accident vascular.

Protejează pielea

Și pielea este afectată de condițiile vitrege din timpul iernii. Ciocolata neagră este un aliment-medicament pentru toate persoanele care doresc să își păstreze sănătatea sau tinerețea pielii.

Flavonoidele din ciocolata neagră ȋmbunătătesc circulația sanguină la nivelul pielii și ajută la menținerea densității și a gradului de hidratare optimă a pielii.

Anti-depresiv natural

Depresia sezonieră poate fi alungată cu ciocolată neagră. Aceasta din urmă conține substanțe care determină creierul să elibereze mai multă dopamină – o substanță cu efect euforizant, care re-trezește optimismul și entuziasmul.

Efectele euforizante și stimulente ale ciocolatei apar la doar 1-2 pătrățele consumate.

Previne îngrășarea

În timpul iernii, suntem predispuși la îngrășare. Ciocolata neagră transmite sistemului nostru nervos foarte multe semnale gustative, care vor fi interpretate drept senzație de stomac plin, fapt care va micșora sensibil porția de hrană de care avem nevoie.

Pentru aceasta, cu 20 de minute înainte de masă,  se va ține pe limbă o pătrățică de ciocolată neagră, savurând-o vreme de măcar 15 minute.

 

3 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *