Motive pentru a consuma mai des SPANAC

Consumat atât crud, în salate, cât și fiert, spanacul este o sursă de substanțe nutritive.

Frunzele de spanac sunt o sursă bogată de vitamina A importantă pentru vederea pe timpul nopții, precum și în creșterea și dezvoltarea celulară, reglarea funcțiilor sistemului imunitar și reproducere.

300 de grame de spanac consumate zilnic, cel puțin 14 zile, contribuie la îmbunătățirea și menținerea stării de sănătate.

Pentru a elimina oxalații din spanac, se spală frunzele, se toacă și se opăresc în apă fierbinte. Apoi, se aruncă apa.

Întărește oasele

Vitamina K din spanac reține calciul în oase, întărindu-le, astfel, structura. Totodată, la sănătatea sistemului osos contribuie și manganul, cuprul, magneziul, zincul și fosforul din spanac.

Ameliorează simptomele în osteoporoză

Vitamina K și siliciul natural conținute de spanac ajută la menținerea și la redobândirea densității normale a oaselor, prevenind și ameliorând, astfel, osteoporoza.

Detoxifică organismul

Spanacul ajută la o detoxifiere amplă a organismului, protejându-l de bolile cu substrat hormonal ori nervos, dar și de bolile autoimune, grație conținutului bogat de clorofilă-  cel mai blând și mai puternic agent de detoxifiere cunoscut.

Previne bolile cardiovasculare

Spanacul, atât cel crud, cât și fiert, este bogat în potasiu și magneziu, minerale care reglează în mod natural tensiunea arterială. Consumul său constant relaxează vasele de sânge și mențin constantă presiunea sângelui.

Excelent ajutor pentru slăbit

Având foarte puține calorii, fiind bogat în fibre alimentare și substanțe cu efect diuretic, spanacul, consumat mai ales în cure, este un excelent ajutor pentru slăbit.

Luptă împotriva diabetului

Acidul alfa-lipoic din frunzele de spanac reduce nivelul zahărului din sânge, încetinind procesele de absorbție ale acestuia din alimente. Totodată, aceeași substanță scade rezistența organismului la insulină, ceea ce inseamnă că pancreasul nu va mai fi suprasolicitat.

Crește forța musculară și rezistența la efort

Un consum de 300 de grame de spanac pe zi ȋmbunătățeşte oxigenarea celulară, crescând forța musculară și rezistența la efort. Oxigenarea celulară se ȋmbunătățeşte după 3 zile – un efect foarte rapid pentru un remediu 100% natural.

Menține tinerețea și frumusețea

Câteva dintre vitaminele și oligoelementele pe care spanacul le conține sunt un puternic stimulent al producției de colagen – cel care dă elasticitate și fermitate pielii, unghiilor și țesuturilor elastice, în general.

Efect antioxidant și antitumoral

În frunzele spanacului crud există șase substanțe cu efect antioxidant și antitumoral. Consumul de spanac crud este benefic îndeosebi în cancerul de piele, la intestin, gastric sau mamar. Vitamina B9  poate încetini ritmul de creștere și chiar stopa evoluția tumorilor.

Precauții

În caz de reumatism, gută, hepatită, pietre la rinichi sau vezică, inflamații gastrice sau intestinale sau artrită, se recomandă sfatul specialistului înainte de a se urma o cură cu spanac.

Pot exista anumite interacţiuni între vitamina K din spanac şi pastilele pentru subţierea sângelui, administrarea de antibiotice, aspirină şi alte medicamentele diverse, de la cele pentru colesterol până la cele pentru cancer – se cere sfatul medicului.

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>